Nyheter

Mattias Adielsson avslutade med stor succé i Rally-SM
Under helgen avgjordes den sista deltävlingen av årets Rally-SM i området norr om Uppsala. Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora gjorde sin andra start i årets Rally-SM med en fyrhjulsdriven bil i den tyngsta klassen.

- Totalsnabbast på sista sträckan, vilken otroligt skön känsla, jublade Mattias Adielsson efter målgången.

- Christoffer och jag sa till varandra innan starten på sträckan att nu ska vi verkligen försöka att göra något riktigt bra. Jag tog verkligen i och noterna satt klockrent, en riktigt skön känsla, fortsätter Mattias Adielsson.

Rally Uppsala startade under fredagen med två specialsträckor i mörker. Tyvärr fick Adielsson problem med bromsarna på den första sträckan och fick sänka tempot. Det viktigaste med tävlingen var ju att komma i mål och få så mycket erfarenhet av fyrhjulsdrift som möjligt. Under lördagens avslutande åtta specialsträckor höjdes tempot hela tiden och på sista specialsträckan blev de totalsnabbast.

- Jag är mycket nöjd med tävlingen och jag känner att det finns mer att hämta med den här bilen. Vi har nu avslutat säsongen på bästa sätt och det är mycket lätt att motivera sig till att börja jobba med 2016, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Rally Uppsala
1 Jerker Axelsson SMK Trollhättan Trimmat 4WD Subaru
2 Robin Friberg Ludvika MS Trimmat 4WD Citroën
3 Mats Jonsson Forshaga MC Trimmat 4WD Ford
4 Patrik Åkerman Ljusdals MS Trimmat 4WD Mitsubishi
5 Thomas Thunström Ludvika MS Trimmat 4WD Citroën
6 Emil Bergkvist Hofors MS Trimmat 2WD Opel
7 Patrik Johansson Wäxjö MS Trimmat 4WD Mitsubishi
8 Leif Peterson Göteborgs MF Trimmat 2WD Toyota
9 Mattias Adielsson Göteborgs MF Trimmat 4WD Mitsubishi
10 Tobias Söderqvist AMF Årsunda Trimmat 2WD Toyota

Urban Andersson