Nyheter

Båda Peugeot 208 WRX:erna på krigsstigen i Franciacorta, Italien
Efter att Timmy Hansen vann i Istanbul i sin Peugeot 208 WRX är nu båda Team Peugeot Hansens bilar på väg till Italien och den 12:e deltävlingen av FIA World Rallycross Championship där Team-VM 2015 kan komma att avgöras. Det svensk-franska styrkan toppar poängställningen inför resan till Franciacorta (October 17-18) och där siktet är inställt på att försöka säkra titlen.

För Team Peugeot Hansen återkallar Franciacorta goda minnen från sin allra första WRX-seger 2014. Sedan det landmärket har teamet lagt ytterligare fem vinster och 12 pallplatser i världsklass till sina meriter. Trots det är teamet fullt medvetna om att resan till Italien inte kommer bli en "Dolce Vita-helg" när väl den stenhårda tävlingen väl börjar. De senaste två loppen har visat att rivalerna har trappat upp sin framfart och Peugeot 208 WRX:ens seger i Turkiet kom efter ett mycket tätt och spännande race.

Franciacortabanan, som ligger mittemellan Milano och Venedig, har genomgått en viss förändring sedan förra året. För teamets förare, Timmy Hansen och Davy Jeanney, kommer det därför att bli en delvis ny bekantskap, men de är båda fast beslutna om att dra mest möjliga nytta av Peugeot 208:ans 550 hästkrafter för att försöka befästa sin ledarposition i totalställningen för Team-VM.

Timmy Hansen, som vann tävlingen här 2014, har också vunnit tre av de senaste fyra VM-loppen i årets mästerskap och är extra laddad efter att ha knaprat in på Petter Solbergs ledning i Förar-VM, som nu är 19 poäng bara. Den unge svenske är därför fortfarande med i matchen om 2015års mästartitel och har för avsikt att göra allt i sin makt för att hålla gulddrömmen vid liv till årets final i Rosario i Argentina i slutet på november.
Davy Jeanney är i sin tur på jakt efter revansch på den italienska banan där han för 12 månader sedan inte var fullt så lyckosam.

Det finns alltså mycket som står på spel i Franciacorta, inte minst faktumet att det även är den sista deltävlingen i RX Lites Cup, där Kevin Hansen leder inför helgen. Peugeot Red Bull Hansen-föraren har ett försprång på 11 poäng. Hans främsta mål i Italien är såklart att försöka knipa titeln!

Kenneth Hansen, Teamchef
"Franciacorta är en bana vi har vunnit på tidigare, men den senaste tävlingen i Istanbul har visat att konkurrensen är hårdare än någonsin. Vårt mål först och främst är att fokusera på att så fort som möjligt lyckas anpassa vår Peugeot 208 till den något förändrade banan. Att hålla blicken på att göra vårt jobb så bra som möjligt, precis som vi alltid försöker med är främsta prio. Visst kan Team-VM avgöras redan här i Italien, men vis av många många års erfarenhet i sporten så vet jag att det enda vi ska koncentrera oss på är det vi tycker är roligast och det är att vara så konkurrenskraftiga som vi bara kan vara vid varje givet tillfälle."

Tävlingen i Franciacorta TV-sänds i mer än 120 länder runt om i världen. Semi-finaler och final kan ses LIVE i Sverige på ViaSat Motor och TV10 och i Frankrike på L'Equipe 21.

Tidsschema
Lördag 17 oktober
9:00am: Fri träning
12:00: Heats 1 & 2

Söndag 18 oktober
10:00: Heat 3
11:15: Heat 4
15:00: Semi Finals & Final

Banfakta
? Längd: 1,390km
? Asfalt: 59.7%
? Grus: 40.3%

FIA World Rallycross Championship totalställning efter 11 av 13 deltävlingar
Förar-VM
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 256 pts
2. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 237 pts
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 201 pts
4. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 188 pts
5. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 180 pts
6. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 179 pts
7. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiesta ST), 150 pts
8. Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 124 pts

Team-VM
1. Team Peugeot-Hansen, 417 pts
2. Ford Olsbergs MSE, 338 pts
3. SDRX, 281 pts

Susann Hansen