Nyheter

Kevin Hansen leder inför säsongsfinalen av RX Lites Cup
Inför finaltävlingen av RX Lites Cup i Franciacorta, Italien nu i helgen , 17-18 oktober, toppar Kevin Hansen poängsammanställningen. Hansen har varit i ledning i mästerskapet sedan sin hemmatävling i Höljes tidigare i somras och har med en deltävling kvar ett 11-poängs försprång.

Kevin som kör i Peugeot Red Bull Hansen Junior teamet, hade en bra tävling i Franciacrta förra året och kommer tillbaka till den italienska banan med goda minnen och ser fram emot att få ta sig an den snabba och utmanande banan igen.

"Jag känner mig verkligen tacksam över min möjlighet att få göra det jag älskar, att köra bil, och samtidigt ha chansen att ta mästerskapstiteln. Vi går in i den här tävlingen på samma sätt som vi ha gjort på de två föregående loppen, att först och främst ha roligt, sen får vi se hur långt det tar oss", säger Kevin förväntansfullt.

Kevin, som har kört många tävlingar i Italien, men då i karting, tycker att det är extra roligt att åka biltävling här eftersom den italienska publiken verkligen är bil- och fartentusiaster.

"Banan i Franciacorta liknar den i Barcelona, där vi tävlade för en dryg månad sedan, och det kommer bli en utmaning för oss i teamet att hitta rätt inställningar til min Peugeot 208 Lites. Fast med mekanikerna Kieran och Toby och min teamchef Graham Rodemark så känner jag mig trygg i att vi kommer att jobba fram något som funkar bra. Jag hoppas vara med i toppen och slåss igen. I finalen i Turkiet senast kändes bilen underbar att köra. Det är den känslan jag vill ha nu i helgen igen."

RX Lites Cup totalställning efter deltävling 6/7:

1 Kevin Hansen (SWE) 153
2 Thomas Bryntesson (NOR) 142
3 Kevin Eriksson (SWE) 139
4 Joachim Hvaal (NOR) 92
5 Simon Olofsson (SWE) 85
6 Simon WagoSyversen (NOR) 71

Susann Hansen