Nyheter

Vem kan hota Stoffe i SSRC finalen 2015
I klass 4WD tävlar alla förarklasserna mot varandra men frånsett enstaka ekipage är det gamla kända kort bland A-förarna som dominerar denna klass. Under året har Stoffe Nilsson, Hässleholm blivit besegrad tre gånger. I Rally över gränsen jag Joakim Rydholm, i Dackfejden av Åke Jacobsson och i Hässleholm av Jerker Axelsson. Av dessa är det bara Åke Jacobsson som kör finalen.

Visst kan Åke utmana men det kan också den unge föraren som konsekvent utmanat 40+ herrarna i klassen

Bara 25 år gammal men redan rutinerad är truckföraren Robin Adolfsson. Med ett fantastiskt stöd av familjen så har sedan han var 16 år gett all sin fritid och säkert det mesta, först av barnbidraget, och sedan ur lönekuvertet, till rallysporten.

Först 35 tävlingar i Ungdomsklassen i en Volvo 240 som avslutades med en vådlig rullning i Älmhult. C-förarkarriären fortsatte i VOC 2008 och 2009.

-"Sen inleddes 2010, ett riktigt skitår, med att vi införskaffade en Ford Fiesta ST" det syns på Robin att han fortfarande är besviken när han berättar, "vi körde 12 tävlingar och kom i mål i tre, framför allt var det växellådan som krånglade"

Några år från 2012 ägnades sedan åt att ratta en trimmad Volvo 940 som A-förare med bland annat satsning på Junior-SM. 2014 blev lite förstört av några månader utan körkort efter fortkörning men det behöver vi ju inte prata om.

-"Men, sen 2014 så premiärkörde vi den Mitsubishi EVO 9 vi köpte från Värmland och det var ju en fantastiskt följsam och lättkörd bil. Sen är det förstås utmaning ändå, i den farten, men det kändes från första stund riktigt bra", säger Robin. "Tillsammans med min duktige kartläsare Nicklas Ottosson har vi bara brutit i Skilling 500 p.g.a. dubbelpunktering och som bästa har vi några andraplatser. Att rå på Stoffe är inte enkelt, vi skall göra vad vi kan men får nog ändå vara nöjda med ett silver i finalen på High Chaparral"

Fakta om finalen: Start och mål på High Chaparral norr om Bredaryd. Sex specialsträckor vara publiksträckan inne i Westerstaden samt SS 2 strax norr om Bredaryd körs två gånger. Första start kl 11. De tre första i de fyra bilklasserna vinner prispengar. Läs mer på www.ssmk.se samt www.resultatservice.com

Mats Bergman