Nyheter

Final i 1300 Rallycup.
Inför Rikspokalen va det öppet om totalplaceringarna i cupen , Jan Erik Eriksson hade greppet före Emil Carlsson som hade en liten möjlighet att ändra på detta. Trea va Daniel Eriksson med chans på andraplatsen. Mattias Lagström va fyra men hårt ansatt av Ola Strömberg. Mycket skulle hända...

SS1 mätte ca 9 km, en fin varierad väg med några riktiga tjuvnyp på ett hygge där det stod många hundra entusiaster och hejjade. Jan E va sugen på att avgöra och var snabbast direkt, 3 sekunder före Ola, Lagström 3:a.
Emils chanser till totalseger grusades direkt när dom gick av vägen, tappade många minuter och krökte till framvagnen men tog sig vidare.
Tyvärr blev två sukkor kvar redan här, Marcus Morén med rasad maskin och Roffe Andersson med växellådshaveri.

SS2 va på 20km, mycket fin med inslag av asfalt. Här visade JanE återigen sin styrka och va 2,5 sekunder före Ola igen. Stefan Sollenfelt är tillbaka i cupen och satte tredje tid här före Lagström. Tobbe Wahlström, Jimmy Kujjanpää & Crille Granfors sladdade in inom samma sekund. Denna gång var det Daniel Erikssons tur och drabbas av problem, växlarna försvann en efter en och dom tvingades bryta här.

I och med detta så var topp tre i cupen avgjord men fajten om 4:de platsen var glödhet mellan Ola och Mattias, det skulle avgöras på sista sträckan.

SS3, en kort sträcka med lika fin karaktär som övriga.
Nu burkade Ola värst i cupén, tog sträcksegern före Lagström och gick förbi i totalen. Sollenfelt började komma igång och var 3:a igen före segraren JanE som flyttade ensilagebalar i en tajt vänster, för övrigt lade sig Emil på sidan i samma sväng men tog sig i mål trots allt.

Summa summarum, Jan E & Mange tog segern endast 3,2 sekunder före Ola & BrittMarie.
Mattias & Rickard rundade av pallen före Sollet & Joakim.
Våran ungdomsförare Pontus Florin rattade in som 4:a i sin klass.

Nu har den feta damen sjungit klart och vi har resultatet för 1300 Rallycup 2016.
Den alltid snabbe och stabila JanE med sin kartläsare Mange började lite knackigt i snön uppe i Lima men sen har dom vart med i toppen hela tiden och tar en välförtjänt totalseger. Emil & Tobbe har blandat toppresultat med några plumpar i år men det räcker till andra platsen. Fräsen & Pelle har vart väldigt jämna hela året om man bortser från finalen och sladdar in som 3:a.

Ola & hans bättre hälft Brittmarie tog sig som sagt upp på fjärdeplatsen precis före Mattias & Rickard som även är snabbaste juniorekipage!
Tobbe & Magnus som hittat tillbaka till cupen efter många år blir 6:a.
Andra junior och 7:a i totalen blev Marcus Morén.

Under året som gått så har flera ekipage gjort stora framsteg och flera spännande team väntas ansluta till cupen nästa år så vi ser redan fram emot cupstarten i vinter. En komplett resultatlista finns på våran hemsida.

Nästa helg ska vi ha årsmöte med aktiviteter och prisutdelning utanför Grängesberg, då lär det bli tjo & tjim!

1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!
www.1300rallycup.se