Nyheter

Hedström i EM-fyra i finalen
- Rullade i mål med nedsmetad ruta och minimal sikt

Årets EM-serie är till ända och Peter Hedström visade att han blir att räkna med i nästa års toppstrid. Peter slog till med den säsongsbästa placeringen och finalkörning i Euro RX nere på Franciacorta International Circuit i norra Italien.

Att byta bil mitt i säsongen kan ha sina sidor. Men trots minimalt med tränings och test-möjligheter, visar Peter Hedström topp-tempo redan efter tre deltävlingar i den för teamet nya Ford Fiestan från Olsbergs MSE.

Efter första lördagens två heatomgångar låg Peter på sjätte plats. Finaldagen bjöd på miserabelt väder med kraftigt regn på den redan slagiga håliga banan i Franciacorta. Forden hade Peter bara fått prova på blött underlag vid SM-finalen på Solvalla. Trots det lyckades Peter sätta körningen med bravur på det hala underlaget.
- Jag har tidigare varit snabb på blött och det funkade mycket bra även med Forden, berättar Peter Hedström.

Peter Hedström tog rygg på Ole Christian Veiby i semifinalen och grejade finalkörning via tredje plats.
- Det var mycket dålig sikt och spolningen på torkarna fick gå hela tiden, säger Peter Hedström.

I finalen tog Peter taktiskt joker-slingan redan på första varvet och låg på nytt efter Veiby och hade känning på pallplats när spolningen slutade fungera.
- Jag fick backa av på tempot och jag såg knappt banan på sista varvet, avslutar Peter Hedström.

Trots den motiga första delen av säsongen blir Peter Hedström bäste svensk i Euro RX på en åttonde plats. Lukas Walfridson, Fredrik Salsten och Ramona Karlsson är de andra svenskarna som under året kört Euro RX, som vanns av norrmannen Tommy Rustad.

Anders Ekström