Nyheter

Team Peugeot Hansen säkrade Team-VM titeln i rallycross 2015
Med 5 segrar under bältet den här säsongen med sina Peugeot 208 WRX säkrade Team Peugeot Hansen 2015-års Team-VM titel idag i Franciacorta i Italien vid seriens 12:e deltävling i FIA World Rallycross Championship.

Titelfighten avgjordes innan dagens final genom att Team Peugeot Hansen fick ihop det fåtal poäng som behövdes för att omvandla sin stora 79-poängsledning till att 2015 VM-krona.

Trots en något kaotisk tävling den här helgen som gjorde att teamet missade final, lyckades Timmy Hansen och Davy Jeanney att plocka hem tillräckligt med poäng i kvalheaten för att kunna vara kvar i topp oavsett vad som händer i den sista VM-tävlingen i Rosario i Argentina den 28-29 november. Tackvare de fem delsegrarna och 11 pallplatserna så kunde teamet dra nytta av de erfarenheter de har fått sedan teamet bildades i början av 2014 för att knipa den ultimata belöningen i Franciacorta.

Helgen i Italien fick också se Peuegot Red Bull Hansen Teamets förare Kevin Hansen vinna RX Lites titeln, som är den mest prestigefulla bland unga lovande rallycrossförare.

Kenneth Hansen, Teamchef
"Det är en fantastisk känsla att vinna VM-titeln. Vi har fungerat så bra som team i år, speciellt med våra två förare, och dagens succé är frukten av den insatsen. Jag känner verkligen att vi är det starkaste teamet och det för att vi alla har jobbat åt samma håll. Projektet startade lite haltande förra året och vi fick kämpa hårt för att bli konkurrenskraftiga. Det här året var vi bättre förberedda. Till att börja med på säsongen tog vi inte så många poäng som vi hade hoppats på, men snart så visade vi de andra teamen att vi var att räkna med. Och det bevisade Timmy och Davy genom att hittills ha vunnit fem deltävlingar av tolv tävlingar."

Timmy Hansen, PEUGEOT 208 WRX #21 (6a, andra semi-finalen)
"Det är otroligt: Vi är världsmästare! Teamet förtjänade mer än väl att vinna titeln, för att de är helt enkelt bäst. Tyvärr gick inte dagens lopp så bra för varken Davy eller mig. Vi hade bra toppfart, men vi var sena av startlinjen. I semi-finalen kom jag sida vid sida med en annan förare som tryckte in mig i muren. Det satte stopp för resten av min dag och mina chanser att vinna Förar-VM är nu ganska små."

Davy Jeanney, PEUGEOT 208 WRX #17 (6a, första semi-finalen)
"Jag är lite besviken på hur helgen utvecklade sig men det gör inget med tanke på glädjen att få vinna Team-VM. Den är titeln säger allt om styrkan i vårt team. Vi lovar att fira med stil!"

Resultat - Deltävling 12 (Italien - Franciacorta) ? Oktober, 17-18 2015
1. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST
2. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo)
3. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3)
4. Anton Marklund (EKSRX, Audi S1)
5. Manfred Stohl Team Austria, Ford Fiesta)
6. Timur Timerzyanov (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST)

FIA World Rallycross Championship standings after 12 rounds
Förar-VM
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 279 pts
2. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 253 pts
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 228 pts
4. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 215 pts
5. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 189 pts
6. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 179 pts
7. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiesta ST), 164 pts
8. Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 128 pts

Team-VM
1. Team Peugeot-Hansen, 442 pts
2. Ford Olsbergs MSE, 379 pts
3. SDRX, 312 pts


Susann Hansen