Nyheter

Tre, inget turnummer för William Nilsson i NGK-Masters
I helgen som gick avgjordes folkracetävlingen NGK-Masters i Karlstad. Supercar lites-föraren William Nilsson var på plats och utmanade om finalplatserna men efter tre tredjeplatser i kvalheaten missade han final med två poängs marginal. Utan någon träning som uppvärmning missade Nilsson starten i första heatet men efter det kom han snabbt in i det.

- Blev inte den starten jag hoppats på men sen kände jag att farten kom och körde då om tre stycken för att sluta som trea. Inför andra heatet bestämde jag mig för att vara tuffare och ledde efter start men blev sen avtryckt i andra kurvan.

Bra erfarenhet

Trots smällen återtog William kampen mot två andra förare om förstaplatsen. Det blev dock en tredjeplats och efter ett snarlikt tredje heat med en tredjeplats som facit samlade Nilsson tillslut ihop sammanlagt tolv poäng vilket alltså inte räckte till final.

- Det var kul så länge det varade och all körning är bra erfarenhet så det var en rolig grej att göra. Lite bättre starter så hade det gått bättre för mig, sa William som precis kommit hem från Italien där han varit mekaniker under Rallycross-VM för sitt team JC Race Teknik.

Jesper Jönsson