Nyheter

Svenska RallyCupen - fortsatt utveckling, kalender 2016 presenterad!
Sveriges största rallycup satsar vidare och presenterar 7 fina deltävlingar för 2016. Efter ett mycket lyckat 2015, med arrangörer som gjort fina och uppskattade deltävlingar och där startfälten ökat, ser vi fram emot 7 nya häftiga race 2016.

Många arrangörer har varit sugna och intresserade att vara med i Svenska RallyCupen 2016, och vi har nu kunnat sy ihop en klart konkurrenskraftig cupserie även för nästa års säsong. Självklart är det glädjande att få en bra spridning i Mellansverige där vi når runt en tredjedel av landets rallyåkare. Och vi får även in några nya duktiga arrangörer som ger en nödvändig förnyelse och utmaningar till rallyåkarna.

Den 14 Maj återkommer klassiska T-Turen i Motala, nu som premiär i cupen 2016, härnäst blir det ett återbesök till Karlstad som kör Rally Karlstad den 4 juni. Där efter gör Nyköping comeback i kalendern när Gästabudstrofén går av stapeln den 2 juli - där på blir det favoritbesök den 30 juli med Kullingstrofén i Herrljunga.

I augusti styr rallytåget åter mot Östergötland där Gruvrundan i Åtvidaberg körs den 27:e - nytt i cupen blir det när SM-meriterade Kolsva MS kliver på SRC-tåget med Kolsvarundan den 17 september.

Som vanligt blir det final i klassiska Marknadsnatta där Skänninge är värd den 29 oktober. Sålunda 7 häftiga tävlingar i Svenska Rallycupen 2016.

Vi kan se fram emot ett spännande och nytt år med klart olika vägtyper och natur. Svenska RallyCupen befäster sin styrka och ställning i rallysverige. Cuporganisation och alla arrangörer kommer att träffas den 5 december och skissa på upplägg samt se över cupregler. Dessa kommer sedan att presenteras innan årsskiftet!

Komplett cupkalender Svenska RallyCupen 2016:
14/5 T-Turen, (Motala).
4/6 Rally Karlstad, (Karlstad).
2/7 Gästabudstrofén, (Nyköping).
30/7 Kullingtrofen, (Herrljunga).
27/8 Gruvrundan, (Åtvidaberg).
17/9 Kolsvarundan, (Köping).
29/10 Marknadsnatta, (Skänninge).

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se
Facebook: www.facebook.com/svenskarallycupen

Jeremias Ericsson