Nyheter

Andreas Johansson, 2015-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
24-årige Andreas Johansson, rallyföraren som är uppväxt i en rallyfamilj, sadlade om och blev en codriver på toppnivå, där har vi 2015-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.

En minnesfond förvaltad av Katrineholms Motorklubb utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gången går det alltså till en mycket meriterad codriver tävlande för Eskilstuna MK, som började sin bana som kartläsare i högerstolen redan 2005. När åldern var inne för att själv köra i Ungdomsrally, fortsatte den utvecklingen med bl.a. en 2:a plats i 1300 Rallycup Juniorcup.

2010 fortsatte karriären som förare och en B-licens kunde plockas ut, men givetvis blev det många tävlingar som codriver. 2011 lotsar han fram Niklas Karlsson till en 2:a plats i JSM.

2012 åks mycket tävling, en del SM-tävlingar med olika förare. 2013 går utvecklingen vidare och han får en plats i Juniorlandslaget och blir 5:a i SM med Niklas Karlsson.

Under 2014 börjar samarbetet med Jacob Jansson, dock ett tungt år med många tekniska bilhaverier, men under 2015 kommer det stora lyftet. Han i team med Jacob Jansson vinner JSM och får även representera Sverige i Landskampen mot Norge, de hinner även med en mästerskapstävling i Litauen för att få erfarenhet mot nya mål.

- Så kul och oväntat, säger en mycket överraskad Andreas när vi når honom på telefon,
- Riktigt roligt att bli uppmärksammad med ett sånt fint stipendium, det hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle få, man är klart hedrad avslutar en glad Andreas Johansson.

Han har fått omdömet som en väldigt lugn, kunnig, säker och mycket engagerad codriver som alltid har koll på läget, både i och utanför bilen. Skriver gärna egna noter när tillfället ges och är även aktiv med teamet med pressreleaser mm.

Är inte den person som syns och tar plats, men en fantastisk kugge i maskineriet för att ett rallyteam skall lyckas, där han nu ser fram emot nya utmaningar i rallybilens högerstol.

Katrineholms Motorklubb
Thomas Carlssons Minnesfond