Nyheter

Peugeot 208 WRX-föraren Timmy Hansen tvåa i Rallycross-VM
Team Peugeot Hansen hoppades att få avsluta sin Team-VM titel 2015 med ytterligare en seger i Argentina och den sista deltävlingen av FIA World Rallycross Championship. Trots den kaotiska helgen, ovärdigt ett VM-arrangemang, rundade teamet av sin gyllene säsong med att Timmy Hansen säkrade silvret i Förar-VM.

Efter att ha vunnit två av de tre heaten och semi-finalen, fick Timmy Hansen en bra start i finalen på Autodromo Rosario och en sjätte seger att lägga till i Team Peugeot Hansens samling såg fullt möjlig ut. Men, en del knuffande av en förare som inte kommit igenom första sväng lika bra tvingade Peugeot 208 WRX:en av banan och Timmy tappade placeringar.

Medan han försökte på alla sätt att ta ikapp förlorad mark tvingades svensken bryta på varv 4. Trots den frustrerande avslutningen hindrade det honom inte från att ta andraplatsen i Förar-VM bakom Petter Solberg, en fantastisk prestation av Team Peugeot Hansens yngste förare som förra året blev fyra i mästerskapet.

Redan från början på säsongen visade Peugeot 208 WRX:en en stor potential och efter den femte deltävlingen i Estering i Tyskland har det varit bilen som alla försökt slå. Totalt har det fransk-svenska teamets förare Timmy Hansen och Davy Jeanney tagit fem segrar och 11 pallplatser. Det resulterade i att Team Peugeot Hansen vann Team-VM titeln redan vid den nästsista deltävlingen i Franciacorta i Italien.

2014: 3:a , Teammästerskapet / 4:a, Förarmästerskapet 2015: 1:a, Teammästerskapet / 2:a, Förarmästerskapet Nu hoppas vi på ett bra WorldRX 2016!

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Redan från början på året var målsättningen att försöka vinna Team-VM titeln. Det tog lite tid för oss under första delen på säsongen att hitta våra positioner och hur vi bäst kunde använda bilen. Den här helgen var vi verkligen motiverade och redo att ta minsta lilla chans att knipa Förar-VM titeln. Vi fick båda bilarna till semi-final och Timmy hade allt under kontroll. Det slutade dessvärre med att han blev avkörd i första sväng. Såklart är vi inte nöjda över behandlingen, men han gjorde allt han kunde för att komma tillbaka innan hantvingades bryta. Vi är förfarande stolta över farten och prestationen i Argentina. Vi har en bra grund att stå på och kan utgå från det när vi försöker förbättra oss ytterligare inför 2016 års säsong."

Timmy Hansen, N°21 PEUGEOT 208 WRX
"Åter igen, Peugeot 20,8 WRX:en är underbar att köra. Den här helgen kändes det så lätt. Den var responsiv, snabb och lättkörd. Jag tror det märktes att vi var snabbast i Rosario. Jag hade en rolig fight i min semi-final, som jag också vann. Tyvärr dammade banan så mycket att de till finalen spolade vatten på gruspartierna och det gjorde banan hal och svårkörd. Jag säkrade upp i första sväng men trots det blev jag påkörd flera gånger och det slutade med att jag inte ens kom i mål. Jag är besviken över att inte ha fått kämpa rättvist om segern här i Argentina men jag säkrade i alla fall årets silvermedalj i Förar-VM. Det är jag glad för! Vi var alltför långt efter Petter i poängställningen för att kunnat ha haft en riktig chans att ta i kapp Petter."

Davy Jeanney, N°17 PEUGEOT 208 WRX
"Jag kände redan första gången jag körde bilen att den hade potential, men det tog tre fyra tävlingar innan allt föll på plats. Efter det hittade vi en bra formel för hur vi villa ha bilen och det gjorde det möjligt för oss att leverera bra resultat, inklusive mina två segrar i Tyskland och Kanada och vår första och andraplats i Norge. Den sista delen av säsongen har varit lite tuffare för mig. Vi har tagit poäng i alla deltävlingarna och det gjorde att vi kunde ta hem Team-VM-titeln, vilket inte var ett så dumt sätt att avsluta min första säsong med Team Peugeot Hansen."

Deltävling 13 (Rosario, Argentina, November 28-29, 2015) ? final positions:
1. Robin Larsson (Audi S1)
2. Mattias Ekström (EKS, Audi S1)
3. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3)
4. Janis Baumanis (World RX Team Austria, Ford Fiesta)
5. Kevin Hansen (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST)
6. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX),

2015 FIA World Rallycross Championship ? standings after 13 rounds
Förar-VM:
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 301 pts
2. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 275 pts
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 234 pts
4. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 232 pts
5. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 201 pts
5. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 201 pts
6. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiesta ST), 167 pts

Team-VM
1. Team Peugeot-Hansen, 476 pts
2. Ford Olsbergs MSE, 399 pts
3. SDRX, 336 pts


Susann Hansen