Nyheter

Team Peugeot Hansen körde hem VM-guldet
Med sina fem delsegrar och elva pallplatser i årets rallycross-VM säkrade Team Peugeot Hansen guldmedaljen i 2015-års Märkes-VM. Titelfighten avgjordes redan i den näst sista deltävlingen i Italien genom att Team Peugeot Hansen fick ihop de fåtal poäng som behövdes för att omvandla sin imponerande 79-poängsledning till 2015-års VM-guldmedalj.

- Det är en fantastisk känsla att vinna VM-titeln, säger teamchef Kenneth Hansen.

Medaljregnet fortsatte under den sista deltävlingen i Argentina i helgen när Peugeot 208 WRX-föraren Timmy Hansen fick ta emot silvermedaljen i årets Förar-VM, efter att ännu en gång varit snabbast runt banan. Hans teamkamrat från Peugeot, Davy Jeanney, slutade på en femteplats.

-Åter igen, Peugeot 208 WRX:en är underbar att köra. Den här helgen kändes det så lätt. Den var responsiv, snabb och lättkörd. Jag tror det märktes att vi var snabbast i Rosario, avslutar årets silvermedaljör Timmy Hansen.

Kenneth Hansen, Teamchef
"Vi har fungerat så bra som team i år, speciellt med våra två förare, och det finns flera insatser som tagit oss ända hit. Jag känner verkligen att vi är det starkaste teamet och att vi alla har jobbat åt samma håll. Projektet startade lite haltande förra året och vi fick kämpa hårt för att bli konkurrenskraftiga. Det här året var vi bättre förberedda. Till att börja med på säsongen tog vi inte så många poäng som vi hade hoppats på, men snart visade vi de andra teamen att vi var att räkna med. Och det bevisade Timmy och Davy genom att vinna fem av tolv deltävlingar."

Timmy Hansen, PEUGEOT 208 WRX #21
?Det är otroligt: Vi är världsmästare! Teamet förtjänade mer än väl att vinna titeln, för de är helt enkelt bäst. Jag hade en rolig fight i min semi-final, som jag också vann. Jag är besviken över att inte ha fått kämpa rättvist om segern i Argentina men jag säkrade i alla fall årets silvermedalj i Förar-VM. Det är jag glad för!"

Davy Jeanney, PEUGEOT 208 WRX #17
?Jag kände redan första gången jag körde bilen att den hade potential och resultaten kom efter några tävlingar med mina två segrar i Tyskland och Kanada och vår första och andraplats i Norge. Vi har tagit poäng i alla deltävlingarna och det gjorde att vi kunde ta hem Team-VM-titeln, vilket inte var ett så dumt sätt att avsluta min första säsong med Team Peugeot Hansen. Jag är lite besviken på hur säsongens sista deltävling utvecklade sig i Argenitna men det gör inget med tanke på glädjen att få vinna Team-VM. Den titeln säger allt om styrkan i vårt team. Vi lovar att fira med stil!"

2015 FIA World Rallycross Championship;

Märkes-VM
1. Team Peugeot-Hansen, 476 poäng
2. Ford Olsbergs MSE, 399 poäng
3. SDRX, 336 poäng

Förar-VM
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 301 pts
2. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 275 pts
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 234 pts
4. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 232 pts
5. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 201 pts
5. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 201 pts
6. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiesta ST), 167 pts

Suasann Hansen