Nyheter

Rally SM Gävle - Power stage på travet
Två och två på Gävle Travet, sedan vanliga skogssträckor innan SM-premiären i rally avslutas med en ny runda på publiksträckan.

Inbjudan till Rally Bilmetro ligger ute.

För första gången flyttar Sandvikens MK sin tävling till Gävle.
? Det ger oss lite nya utmaningar, men också nya möjligheter, konstaterar Kalle Andersson, tävlingsledare. Kommunen ställer sig mycket positiv och det gör att starten sker i centrum, där affärerna är öppna. Sedan väntar travbanan.
? Slingan är rätt lik den på VM i Karlstad, bara det att vi inte har någon bro, fortsätter Kalle. Den ena halvan är lite längre, och med flaggvakter utplacerade ska det flyta smidigt i ?korsningen?.

De startande möts två och två, från samma klass. Tanken är att låta de förmodat snabbaste gå ut sist för att öka spänningen hos publiken. Definitivt beslut är ännu inte taget.
Sedan inleds lördagen med fem skogssträckor runt Gävle, på mellan 15 och 25 km styck. Totalt är det elva mil SS, och nästan 26 mil totalt.
? Vi har också en reservbana, utfall närheten till havet gör att det är för milt i Gävle när det är dags, säger Kalle.

Servicen blir på Gasklockornas industriområde, ett nyskapande kulturområde på Brynäs i Gävle. Det blir tre tillfällen under lördagen då publiken kan följa arbetet där.

Rally Bilmetro avslutas sedan med en ny runda på Gävle Travet klockan 15.00 på lördagen. Återigen två ekipage samtidigt på banan, och förhoppningsvis rikligt med publik.
? Brynäs spelar hockey i sin hall strax efteråt. Den ligger nära travet, så kommunen marknadsför båda even-ten för att erbjuda gävleborna dubbel spänning.

Sista rundan på travbanan blir också power stage.
? Därmed blir det inget fisåka inte, och självklart ska vi ha speaker på plats som höjer stämningen lite extra, säger tävlingsledare Kalle Andersson.

Sista anmälningsdag till Rally Bilmetro är söndagen den 24 januari.

Annemo Friberg