Nyheter

En julklapp till Rallysverige
En present till hela Rallysverige! Det konstaterar Anders Norstedt som var på plats i Kista när Ford presenterade sin satsning på Rally-SM och Daniel Röjsel i JSM i synnerhet.

Anders är tävlingsledare för Rally Uppsala och ledamot i MAS, Motorsportarrangörerna i Sverige.

- Vi har som syfte i MAS att försöka lyfta fram våra juniorer. Att Ford Sverige då går in med en efterlängtad satsning är någonting som hela Rallysverige har nytta av, säger Anders. Han uppskattar att ett 40-tal personer var på plats under presskonferensen, varav han då representerade MAS. Och med tanke på att han själv alltid förespråkat R-bilar går han nästan i spinn.

- Bilen är byggd av M-Sport i England och jättefin! Det här känns rakt igenom som en seriös och genomtänkt satsning, fortsätter Anders.

Det är en Ford Fiesta R2 Daniel Röjsel ska köra. Den nya lilla Ford Ecoboost-motorn är bara på 1,0 liter, men trots sin litenhet levererar 180 hästkrafter.

- Valet av förare är också mycket bra. En av våra stora talanger som etablerat sig, men ändå har hela sin framtid framför sig. Det här kan komma att dra med sig andra att göra en satsning på Rally-SM. En verklig julklapp till Rallysverige, säger Anders.

Ford Sverige har redan framfört önskemål om att göra event tillsammans med MAS i samband med deltävlingar.

Annemo Friberg