Nyheter

Resultatservice/Racetiming tar hand om resultatservice under Rally SM 2016
Från fyra till samtliga sex deltävlingar. Det klivet tar Resultatservice nästa år, och sköter därmed all tidsrapportering från samtliga deltävlingar i stora Rally-SM tillsammans med Racetiming.

Redan från början var målet för nybildade föreningen MAS, Motorarrangörerna i Sverige, att om möjligt få en och samma leverantör av resultat.

- Det känns jättebra att vi har slutit ett avtal och kan se fram emot ett givande samarbete, säger Stefan Thaleman, vice ordförande i MAS.

- Att ha Resultatservice och Racetiming på samtliga sex tävlingar underlättar för både oss arrangörer och publik som följer tävlingen på håll, fortsätter Stefan.


Foto: Pia Nilsson. Lars Gren under en fundersam minut.

I överenskommelsen ingår också Racetiming, som en del av servicen. Det är Åke Olsson och Johan Forsman, som med sin personal sköter tidtagningen på alla sträckor.

Resultatservice och Racetiming har i flera år haft hand om resultatlistorna under tre fjärdedelar av Rally-SM. Nu tar de även hand om Östersund Winter Rally och finalen, Rally Uppsala.

- Vi ska göra vårt bästa för att det ska bli så bra som möjligt, och säkerställa att det vi har funkar och funkar ännu bättre, säger Lars Gren.

Han är tillsammans med sonen Johan och Marie Ekblad kärnan i Resultatservice. Samt en massa datautrustning.

- Bemanningen är en nöt att knäcka, för de andra har vanliga jobb på vardagarna. Så det kommer att bli några nya ansikten med oss, fast de är välkända i andra sammanhang, säger Lars.

Redan nu, innan 2016 ens har startat, har Resultatservice 58 prospekt på ett år som innehåller 52 veckor. Sex av dessa är alltså deltävlingarna i Rally-SM.

Annemo Friberg