Nyheter

William Nilsson från Tomelilla tar sikte på Vegas
De nordiska Rallycrossförarna fick en tidig julklapp i år, vinnaren av RallyX Nordic i klassen Supercar Lites får nämligen en biljett till finalen Global Rallycross Championship som avgörs i Las Vegas nästa år.

En av de som kommer göra upp om Vegas-resan är William Nilsson från Tomelilla. Med en sammanlagd fjärdeplats i SM från föregående säsong laddar nu Nilsson för att utmana om ännu högre placeringar.

- Jag satsar stenhårt till nästa säsong och Vegas är ju så klart målet. Jag personligen, och teamet JC RaceTeknik, gjorde stora framsteg förra säsongen så vi kommer vara i toppen och fightas om biljetten till Vegas.

Redan i slutet av januari kommer första testet för William, då körs SM uppe i Piteå i serien RallyX On Ice. Serien består av fyra tävlingar, Piteå, Sälen, Trysil och Åre.
- Det gäller att få till någon testkörning innan och att försöka komma in i is-körstilen så fort som möjligt. Piteå kommer bli riktigt kul, skoj att SVT är så inblandade också vilket är en jäkla chans för sponsorer att synas till exempel.

Fram tills tävlingen i Piteå, som körs den 31 januari på Piteå Motorstadion, så gäller det för förarna att hålla igång kropp och sinne. För detta finns många sätt och William har testat de flesta.

- Det blir ju mycket gym och löpning för att hålla formen uppe. Sen har jag kört en del Karting. Dessutom har jag varit på Bosön och kört med Svenska Bilsports Förbundets simulator, vilket är bra träning.

RallyX On Ice avslutas i Åre den 11 mars och Rallycrossmästerskapet inleds den 1 maj i Skövde och avslutas i Norge i oktober.