Nyheter

SM-Veckan blir årspremiären för Matias Adielsson
Till helgen avgörs den första deltävlingen av 2017 års Rally-SM och det skall också koras en Svensk Mästare i vintersprint. Göteborgaren Mattias Adielsson kommer tillsammans med Andreas Johansson att göra sin första tävling för säsongen och med en ny bil för dem i tävlingssamanhang.

- Vi kommer till start med Fredrik Alsdals Ford Fiesta R5, en av de häftigaste rallybilarna idag. Mycket bra av Fredrik att låta oss köra hans bil. Vi hade möjligheten att i nyårshelgen köra ett längre test med bilen och vi ska också köra en liten shake down innan tävlingen på lördag, säger Mattias Adielsson.

Tävlingen kommer att köras i två delar. Under lördagen är det kval till söndagens TV-sända finaler. Lördagens kval är även en separat deltävling i Rally-SM där poängen räknas in i totala SM. Arrangören i Söderhamn meddelar att det finns riktigt bra med is men inte så mycket snö efter specialsträckan. Det gör att tempot kommer att bli mycket högt.

- Motståndet är riktigt tufft så det här blir inte lätt. Vi ska ta oss till finalen på söndag och när vi väl är där kan allt hända. Vi har ju en bronsmedalj från sommarens sprint att försvara, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson