Nyheter

Kullingstrofén, lördagens deltävling i Svenska RallyCupen
Kullingstrofén, en klassiker för Svenska RallyCupen, i västsvenska Herrljunga återfinns Kullings MS som i år plockat ihop en bana med fyra sträckor för lördagens tävling, ut från starten i Folkets Park ska 200 tävlingsbilar!

Efter att några föråkare värmt upp publiken går tävlingen ingång med ett 40-tal bilar i Trimmat 2wd, där finns cupens ledare Fredrik Eriksson men också de bakom jagandes Emil Karlsson, Tomas Pettersson, Eric Johansson - intressanta namn är också från SM kända Elias Lundberg och Kristian Johansson.

En bit senare i fältet kommer 30-talet B-förare, östgöten Albin Nordh i framhjulsdriven Renault Twingo R2 möter Erik Wigren med bakhjulsdriven Volvo 940 - de toppar cupklassen och följs i tabellen och startlistan av bland andra Emil Johansson, Jesper Forssell och Rasmus Lundh, till start också namn som Robert Teiffel och Emelie Axelsson.

Med startplats från 133 går ett 20-tal i c-förare ut som leds av Nyköpings Hampus Jakobsson och hemmaföraren Lars Arvidsson, de väntas vara två av de som gör upp om segern även här.

Med tre raka segrar går Tobias Johansson ut med startnummer 38, han startar först i den fyrhjulsdrivna klassen och följs av fjolårets Kullingsvinnare Björn Adolfsson. Till start även trean, Ljusdals Patrik Åkerman, Stig Andervang, Emil Carlsson, Johan Rudengren, Mattias Adielsson och stora hemmahoppet Bengt Abrahamsson. Eskilstunas Algot Öberg har tillhört de snabbaste i sin Subaru Impreza under flera säsonger, nu gör han debut med en än vassare Ford Fiesta R5. Med b-licens finns Philip Ahlstrand och Erik Corell och med c-licens norske Tor Bakkevold.

Appendix K ses med bland andra Volvoåkaren Arne Bäckström och cuptvåan Mats Norss i BMW. Nya för året i cupen är Kjell Fransson i en udda men snabb Renault Alpine. I Saab V4 ses Morgan Björn och i Volvo Amazon bland andra Gunnar Asplund.

För de Otrimmade klasserna, först Grupp F/N och VOC, ett 20-tal ekipage i både gemensamma A/B-klassen som C-klassen. I inledande klassen ses flera B-förare i topp, först ut Åtvidabergs MK´s Lukas Kindgren som har A-föraren och arrangörsklubbens Jan Wigertsson i en framhjulsdriven Volvo 850 jagandes. Även trean i cupen, Isac Nordström från arrangörsklubben och där efter Nyköpings Andreas Hultström - ytterligare två unga b-förare på väg uppåt i karriären. C-förarna bjuder också på en rad snabba namn, inleder gör Tim Palmqvist närmast följd av David Dannevall och Mathias Savela. Precis som i övriga klasser är det ett långt koppel förare med chans på topplaceringar som syns genom klasserna.

Grupp E inleder med b-förare där Linus Isaksson, David Roos och Frank Jacobsson möts i lördagens kamp ute på de fyra sträckorna. Större uppslutning av c-förare med 15 bilar där Alexander Broberg, Martin Åberg, Joakim Bengtsson och Malin Palmqvist är några av de först startande i klassen.

Sist ut i fältet är Ungdomsrally med Joakim Ellner Landberg och Adrian Ring som inleder klassen. Övriga till start är Alexander Brandeby, Alexander Fogdby samt Heidi Ryrlén och Simon Axelsson.

Jeremias Ericsson