Nyheter

Elias Lundberg - tvåa i trimmat 2WD i Rally Vännäs
Nu är vi på väg hem efter en framgångsrik helg uppe Vännäs där första deltävlingen i SM avgjorts. Inför tävlingen hade vi som mål att försöka hänga med de andra bakhjulsdrivna i vår klass då det ofta är svårt att hänga med de framhjulsdrivna på vinterunderlag. Fredagens sträckor var svåra, smala och krokiga vilket inte var lätt med den stora Volvon, men bra gick det ändå. Vi började med en sträckvinst på ss1 och gick och la oss med en 3e plats med bara Patrik Flodin framför oss i en bakhjulsdriven bil. Extra roligt var också att David och jag snabbt hittade ett bra samarbete och jag själv är riktigt imponerad över hur snabbt han lärt sig mitt notsystem.

Lördagen började med en ännu en krokig sträcka där vi bara tog oss igenom, sedan började de riktigt snabba sträckorna. Jag hade bestämt mig för att höja tempot på ss5 och ss6. Långa SS5 började bra tills jag la en lite för sen bromspunkt in i en trång sväng och fick stanna och backa. Men vi utökade ändå vår tredjeplats trots det. SS6 var första sträckan vi kände att vi kunde åka som vi ville och då kom andra sträckvinsten. Bilen strulade på låga varv under ss4-6 men sträckorna var så pass snabba att det inte påverkade allt för mycket. Emil och pappa gjorde ett kanonjobb på servicen och bilen gick som den skulle de sista tre sträckorna där vi tog en sträckvinst på ss8 och en tredjetid på ss9. Den starka avslutningen gjorde att vi drog ifrån de bakomvarande samtidigt som tvåan Flodin stötte på problem och fick bryta. Det gjorde att vi blev två i tävlingen!

Detta betyder att jag nu ligger tvåa i klassen inför Östersund, värt att tänka på är också att Stefan Jonsson som leder bara tänker åka de två första tävlingarna. Så man kan lugnt säga att jag och teamet är nöjda med helgen och vi fick med oss mycket mer poäng än vi trodde speciellt med 3 poäng extra från powerstage (sista sträckan får man extrapoäng om man är topp 5).

Elias Lundberg