Nyheter

Mattias Adielsson om fredagens etapp i Rally Sweden
Landslagsföraren Mattias Adielsson och Andreas Johansson som tävlar för Pontus Tidemand Racing med en Skoda Fabia R5 har gått i mål på den första etappen av Rally Sweden. Det har varit ganska svåra förhållande med mycket lös snö på vägarna. Adielsson har klarat det utmärkt och på den fjärde sträckan satte han tredje tid vilket är dagens bästa för honom. Adielsson ligger på sjunde plats i WRC2 som leds av Japanen Takamoto Katsuta.

- Vi har gjort det här riktigt bra, en stabil körning kan man nog sammanfatta det som. Det känns att vi skulle behöva mer erfarenhet i den här bilen för att riktigt kunna utmana. Vi har ett fantastiskt team runt oss och det var skönt att kunna bjuda tillbaka lite med en tredje plats på SS 4, säger Mattias Adielsson.

Under lördagen passeras tävlingen mest kända publikplats Collins Crest. Där brukar det samlas flera tusen åskådare och vara en riktig folkfest. Denna sträcka kommer också att direktsändas av SVT med start klockan 15,00. Total ska det köras åtta specialsträckor på lördagen som tillsammans mäter 12 mil, något kortare än dagens etapp.

- Lördagen kommer också att bli tuff så det gäller att hela tiden vara på tå. Jag tycker mer om sträckorna imorgon än dagens och självklart ska vi försöka att öka vårt tempo. Jag vill även tacka all publik som står efter vägen och vinkar med flaggor, det är mäktigt att köra inför den här publiken, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat efter SS 8 Tid
1. Katsuta Takamoto - Salminen M Ford Fiesta R5 1:20:21.5
2. Tidemand Pontus - Andersson J. ?koda Fabia R5 +4.0s
3. Veiby O. - Skjærmoen S. ?koda Fabia R5 +7.2s
4. Huttunen Jari - Linnaketo A. Hyundai i20 R5 +12.6s
5. Tuohino J. - Hämäläinen R. ?koda Fabia R5 +32.2s
6. Abbring Kevin - Tsjoen Pieter Ford Fiesta R5 +38.6s
7. Adielsson M. - Johansson A. ?koda Fabia R5 +50.7

Urban Andersson