Nyheter

Från VM-succé till Rally-SM Adielsson leder i Östersund
Landslagsstjärnan Mattias Adielsson, Göteborg, gjorde succé i Rally Sweden. Efter två körda sträckor leder han Östersund Winter Rally.

Det svenska mästerskapet i rally pågår för fullt i Östersund. Under fredagskvällen kördes två sträckor av totalt sju, och Skoda-föraren Mattias Adielsson har tagit täten. Förra helgen var han fyra i klassen WRC2 i Rally Sweden och seglade direkt upp som en av förhandsfavoriterna i andra SM-deltävlingen. I premiären i Vännäs var Adielsson tvåa efter landslagskollegan Fredrik Åhlin och det var också han som bjöd upp till rallyfest ute på Husås, den första specialsträckan. Adielsson näst snabbast, 2,2 sekunder bakom. Publikprovet inne på Travet i Östersund avslutade öppningsdagen, och där tappade Åhlin fästet och gjorde en snabb snurrning. Vips var Adielsson före och går därmed till nattvila med en ledning på fyra sekunder.

Under lördagen körs resterande fem sträckor och förutom fighten i täten, är det redan hårt i Trimmat 2WD. Där imponerade Gävles Oskar Sundell på första sträckan. Men sedan tappade han på Travet så att Kristian Johansson, Borås, tog in fyra och "bara" är sju sekunder bakom när Östersund Winter Rally fortsätter tidigt på lördag morgon.

Ledare i respektive klass efter etapp 1:
Huvudklassen Trimmat 4WD (R5): Mattias Adielsson, Göteborg, Skoda Fabia R5, 14.35,9.
Övriga 4WD: Tobias Johansson, Ludvika MS, Mitsubishi Evo 9, 14.50,0.
Trimmat 2WD (R3): Oscar Sundell, SMK Gävle, Toyota Corolla, 15.28,3.
Otrimmat 2WD (R2): Pontus Åhman, Almunge MK, Peugeot 208 R2, 15.35,1.
JSM Trimmat (R3): Pontus Jakobsson, SMK Nyköping, Toyota Corolla, 15.43,0.
JSM Otrimmat (R2): Victor Karlsson, Vimmerby MK, Ford Fiesta R2, 16.05,2.


Annemo Friberg