Nyheter

Adielsson totalvann snöigt Rally-SM i Östersund
Landslagsstjärnan Mattias Adielsson klarade det ymniga snöfallet i Östersund Winter Rally bäst av alla. Totalseger med 11,4 sekunder.

Efter premiären i Vännäs fortsatte det svenska mästerskapet i rally med helgens Östersund Winter Rally. Sju sträckor kördes på totalt tio mil och lördagen blev en prövningarnas dag för startfältet, med ymnigt snöfall från början till slut.
- Så lätt att hamna utanför spåren och bli passagerare, sa Adielsson efter att ha kört SS5 där han fick backa i ett vägbyte.

Sträckan efter var den i rallysammanhang vida berömda Husås-Andviken, norr om Östersund.
- Min absoluta favoritsträcka! Den har precis allt och går att köra riktigt, riktigt fort, fortsätter Adielsson.

Varpå göteborgaren rattade sin Skoda Fabia R5 till snabbate tid, vilket gav fem extra poäng då just Husås var tävlingens power stage.

Med dagens seger tog Adielsson sin andra raka triumf i Östersund, och han utökade sin SM-ledning i huvudklassen Trimmat 4WD (R5).

Förra året hade han och co-drivern Andreas Johansson en kamp om tiondelarna med Jörgen Jonasson, Vännäs. Även den här gången blev Jonasson tvåa totalt, slagen med 11,4 sekunder. Tävlingen fick mycket beröm av de tävlande, även om snöfallet ställde till det rejält. Bland annat för Fredrik Åhlin, förhandsfavorit och landslagsförare även han.

- Att gå som första fyrhjulsdrivna bil i spåret var ingen fördel idag. Men det tillhör spelreglerna och inget att göra åt, konstaterade Åhlin som slutade på tredje plats. Nästa SM-deltävling är South Swedish Rally i Älmhult, den första av fyra på grus.

Segrare i respektive klass blev:
Trimmat 4WD (R5): Mattias Adielsson, Göteborg, Skoda Fabia R5, 1.02.14,6.
Övriga 4WD: Michael Wikström, NMS Boden, Ford Focus WRC, 1.04.06,8.
Trimmat 2WD (R3): Kristian Johansson, Kinds MK, VW Golf IV KitCar, 1.05.21,4.
Otrimmat 2WD (R2): Jonas Bodin, Grödinge MK, Peugeot 208, 1.09.47,9.
JSM Trimmat (R3): Pontus Jakobsson, SMK Nyköping, Toyota Corolla, 1.07.37,0.
JSM Otrimmat (R2): Jari Liiten, Sandvikens MK, Peugeot 208, 1.08.54,4.


Annemo Friberg