Nyheter

Tom Kristensson debuterar för Opel Junior Rally Team
Tom Kristensson från Hörby gör i helgen, tillsammans med sin codriver Henrik Appelskog från Motala, debut som fabriksförare för Opel Junior Rally Team, i en Opel Adam R2. Debuten sker i den tyska tävlingen ADAC Saarland-Pfalz Rallye i trakterna kring St.Wendel i sydvästra Tyskland. Tävlingen, som ingår i Tyska Mästerskapet, startar på fredag eftermiddag och avslutas på lördag kväll.-Det skall bli verkligen kul att komma igång efter ett långt tävlingsuppehåll, senast vi satt i en rallybil var i oktober, då vi körde finalen i Opel Adam Cup, berättar Tom.

- Jag har kört den här tävlingen en gång tidigare, för två år sedan, och då som min debuttävling i Opel Adam Cup. Då var förhållandena liknande, som det ser ut att bli i år, med snö på asfaltsträckorna. Det är inget som bekymrar mej, och sträckorna skall vara mer tekniska än förra gången, vilket jag gillar.

-Tufft lär det dock bli om det ligger snö på sträckorna menar Tom. Vi får endast köra på odubbade vinterdäck, så visst blir det lite vanskligt, men samtidigt utmanande!

Efter helgens äventyr väntar den stora utmaningen på Azorerna med första deltävlingen i J-ERC, (Junior-EM i rally).

-Det är även skönt att få lite mil i bilen inför den första deltävlingen i J-ERC i slutet av mars. Den tävlingen kommer visserligen att köras på grus, men det viktiga är att få komma igång och lära bilen, som är vassare och mer avancerad än Adam Cup-bilen.

- Jag och Henrik är verkligen sugna och motiverade, efter en vinter som mest ägnats åt jobb med att få ihop budgeten för säsongen. För Opel Junior Rally Team kommer paret att köra de sex deltävlingarna i J-ERC, Azorerna, Gran Canaria, Italien, Tjeckien, Polen och Lettland. Förutom helgens tävling kommer man att köra ytterligare två tävlingar i Tyskland för Teamet, Wartburg Rallye i Tyska Mästerskapet, och Tysklands deltävling i Rally VM, Rally Deutschland.

I "hemmabilen" en identisk Opel Adam R2, är planen att köra 2 SM-tävlingar, South Swedish Rally och East Sweden Rally, samt några tävlingar på asfalt i Danmark som träning inför deltävlingarna på asfalt i J-ERC.


Förare: Tom Kristensson
Född: 1991
Bor: Hörby
Yrke: Projektledare
Klubb: SMK Hörby
Tävlar för: ADAC OPEL RALLYE JUNIOR TEAM.
Bil: Opel Adam R2

Meriter Förare:
2017 Totalsegrare Opel Adam Cup. Tyskland
2017 Seger i R2, Rally Liepeja, Lettland, ERC
2016 Andraplats Opel Adam Cup, Tyskland
2015 Totalsegrare Volvo Orignal Sverigeserien.


CO-Driver: Henrik Appelskog
Född: 1973
Bor: Motala
Yrke: Bilförsäljare
Klubb: Östergyllens RC
Tävlar för: ADAC OPEL RALLYE JUNIOR TEAM.
Bil: Opel Adam R2

Meriter Codriver:
2017 Totalsegrare Opel Adam Cup, Tyskland
2017 Seger i R2, Rally Liepaja, Lettland, ERC
2012 & 2013 SM Guld
2010 & 2014 SM Silver


www.tomkristenssonmotorsport.nu