Nyheter

Klassseger för Tom Kristensson och Henrik Appelskog i Tyskland
Tom Kristensson och hans codriver Henrik Appelskog tog klassegern i R2-klassen, och en tionde plats totalt, i den tyska mästerskapstävlingen ADAC Saarland-Pfalz Rallye i trakterna kring St. Wenedel i sydvästra Tyskland.

För Tom och Henrik var det första tävlingen för Opel Junior Rally Team och i en Opel Adam R2.

Paret vann klassen dryga 50 sekunder före tvåan Steffen Schmid från Tyskland, också i en Opel Adam R2. Marginalen kunde ha varit ännu större, och totalplaceringen bättre, om man inte dragit på sig 30 straffsekunder efter att ha touchat en chikan på på andra rundan på statssträckan i St. Wendel. På första rundan på samma sträcka på fredagskvällen var paret totalsnabbast!

Väderförhållandena var verkligen besvärliga, det snöade hela fredagen, och asfaltsträckorna var snö- och istäckta vid starten på fredagseftermiddagen.
Att man dessutom inte fick använda dubbdäck gjorde det både utmanande och chansartat.

-På vissa partier av sträckorna kröp vi fram, men höll ändå på att halka av, säger Tom.

-På lördagen blev de lite bättre, men fortfarande en hel del is och snö på sträckorna, fortsätter Tom, så däcksvalet var knepigt. Vi valde att köra på mestadels regndäck, för test inför kommande tävlingar, men det fungerade inte så bra på tävlingens längsta sträcka på lördagen,vilket gjorde att vi tappade en hel del tid på denna.

-En upplevelse att minnas, eftersom det blev en tävling utöver det vanliga, men vi tar med oss en massa nyttig erfarenhet av både bilen och teamet inför kommande EM-tävlingar.

-Ett fantastiskt och professionellt team och en fantastisk bra bil, säger Tom med ett stort leende!

-Nu ser vi med spänning fram emot första tävlingen i Junior-EM på Azorerna om tre veckor. Den körs på grus, garanterat ingen snö och is, och bara att komma till Azorerna blir en upplevelse, avslutar Tom.

Tävlingen vanns totalt av italienaren Simone Tempestini i Citroën DS3 R5.
Tävlingen ingick även i Opel Adam Cup, som Tom och Henrik totalvann 2017. Här segrade estländaren Karl-Martin Volver före svenskparet Elias Lundberg och David Arhusiander från Sala.