Nyheter

Tom Kristensson och Henrik Appelskog på plats på sköna Azorerna
Nu är Tom Kristensson och Henrik Appelskog på plats på sköna Azorerna, den Potugisiska turistön ute i Atlanten, inför premiären för Opel Junior Rally Team i Junior EM. Tävlingen startar på torsdag eftermiddag från staden Ponto Delgada och avslutas på lördag eftermiddag. Då skall man ha avverkat 15 specialsträckor på totalt ca 21 mil, till allra största delen på grusunderlag.-Ett stort äventyr och fantastiskt att vara här. Teamet med bilar och servicebussar anlände, något försenade, med båt i söndagskväll, rapporterar Tom. Henrik har tävlat här en gång tidigare, för två år sedan, så han har en del erfarenhet av tävlingen.

-Den här gången känns det lite annorlunda, eftersom det är första deltävlingen av sex i Junior EM, och vi tävlar för ett fabriksteam. Jag är taggad, men även lite spänd inför det som väntar, säger Henrik.

Måndagen ägnades åt testkörning av deras Opel Adam R2, på två olika teststräckor.
-Vi hann med att köra sex mil totalt, och det gav oss mycket inför helgens tävling, säger Tom. Känslan är bra, och vi har nog aldrig varit så laddade inför en premiär som nu. Grus är ju något av mitt favoritunderlag, men sträckorna lär vara luriga, så det gäller att hålla rätt nivå för att nå slutmålet, fortsätter Tom.
- Men vi hoppas att vi är med i topp striden, avslutar paret.

På tisdagen och onsdagen blir det rekognosering av sträckorna och notskrivning, innan allvaret börjar på torsdag eftermiddag. Innan dess skall det även hinnas med en del ceremonier, mediaträffar och autografskrivning, så det är fullspäckade dagar.

Tävlingen har lockat 77 anmälda, varav hela 34 fyrhjulsdrivna R5 bilar. Bland dessa finns troligen även totalsegraren. De största favoriterna är hemmaföraren Bruno Magalhães i en Skoda Fabia R5 och ryssen Alexey Lukyanuk i en Ford Fiesta R5.En intressant start gör även svenskarna Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg i sin Skoda Fabia R5. Paret vill säkert även de blanda sig i kampen om totalsegern.

Det ser ut att bli perfekt rallyväder på den natursköna ön, mellan 15-20 grader och endast lite regn.

De övriga deltävlingarna i Junior EM är: Rally Islas Canarias, Gran Canaria, 3-5 maj, asfalt, Rally Di Roma Capitale, Italien, 20-22 juli, asfalt, Barum Czech Rally Zlin, Tjeckien, 24-26 augusti, asfalt, Rally Poland, Polen, 21-23 september, grus och Rally Liepaja, Lettland, 12-14 oktober, grus.