Nyheter

SM-vinnaren William Nilsson klar för en ny rallycrossäsong
SM-vinnaren William Nilsson klar för en ny rallycrossäsong - vill försvara mästerskapstiteln

Regerande svenska mästaren William Nilsson siktar på internationell framgång under 2018.
- Målet är att vinna RallyX Nordic och SM igen. Jag vill även komma på pallen i RX2 International Series, säger 18-åringen från Tomelilla.

William Nilsson fortsätter tävla för teamet JC Raceteknik. Det blir full säsong både i RX2 International Series (som körs tillsammans med rallycross-VM) och RallyX Nordic.
- Jag vill först tacka mina sponsorer och partners som gör det möjligt. Målet är självklart att försvara SM- och RallyX Nordic-titeln, och jag vill även vinna RX2 International Series, säger Nilsson

Förra året var minst sagt en framgångssaga för den unge skåningen. Vid säsongens slut stod Nilsson som segrare både RallyX Nordic och det svenska mästerskapet i Supercar Lites. Han kom även femma klassens inofficiella världsmästerskap RX2 International Series.
- I fjol kunde jag bevisa att jag var bäst i RallyX Nordic. Jag vet att jag är snabb och kan vinna tävlingar, men man får inte glömma att konkurrensen är hård. Alla förbättras, och det måste jag också göra.

RX2 International Series består av sex deltävlingar i Europa, en i Kanada samt finalen i Sydafrika. De sex deltävlingarna av RallyX Nordic körs i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Rallycrosspremiären blir 6 maj när RallyX Nordic körs i värmländska Höljes. Men redan förra vecka kunde Nilsson sätta sig bakom ratten. Då kördes nämligen ett tvådagarstest i franska Lohéac.
- Det var så skönt att komma igång med körningen. Sen var det väldigt bra träning eftersom en av deltävlingarna i RX2 körs just på den banan.

Nilsson ingår också i det Svenska Juniorlandslaget för bilsport. Landslaget har under vintern haft olika körläger på isbanor i Norrland, samt kört rallycross-simulator på Bosön i Stockholm. Han utseddes även till Årets Junior 2017 av tidningen Bilsport.

Andrea Ivares Berglind