Nyheter

83 anmälda till South Swedish Rally när Rally-SM fortsätter i Älmhult
Rally-SM fortsätter med South Swedish Rally i Älmhult den 11-12 maj. Totalt är det 83 anmälda och fight lär det bli mellan landslagsförarna Mattias Adielsson och Fredrik Åhlin.

Båda är födda 1991 och internationellt meriterade. Med stöd av världsmästaren Pontus Tidemands eget team kör göteborgaren Mattias Adielsson en Skoda Fabia R5. En likadan bil kör värmlänningen Fredrik Åhlin för LeoVegas World Rally Team - CA1Sport.


Direkt från andraplatsen i EM-deltävlingen på Azorerna kommer värmlänningen Fredrik Åhlin till start i South Swedish Rally.

När 83 av landets bästa rallyförare drar till Älmhult och klassiska stortävlingen South Swedish Rally, är en ny duell att vänta mellan de två. Åhlin vann SM-premiären i Vännäs, medan Adielsson segrade i Östersund.


Mattias Adielsson mjukade upp inför South Swedish Rally med att vinna Aleknixen hemma i Göteborg.

Utmanare finns det gott om. Bland annat förväntas Martin Berglund, Gävle, sätta hårt emot, liksom Umeås Jörgen Jonasson. Även de kör Fabia R5, en ultramodern fyrhjulsdriven tävlingsbil i klassen Trimmat 4WD (R5).

- Vi ska försöka mata på som tidigare och gå för både seger i SSR och guld i SM, säger Andreas Johansson, Adielssons co-driver.

Ett intressant inhopp i Otrimmat 2WD gör 26-årige Tom Kristensson, Hörby, i en Opel Adam R2. Förra säsongen vann han ansedda Opel Adam Cup, en tysk serie för standardbilar. Nu kommer han i en vassare, privatägd bil.

- Målet är att vinna klassen i South Swedish Rally, men jag vill också mäta mig med förarna i den trimmade klassen, säger Kristensson och fortsätter:

- Att få visa upp sig hemma i Sverige är något jag och sponsorerna länge önskat, så jag ska njuta av varje fartsträcka.

En fighter, som gått från att väga 136 kg till 86 och skaffat sig en fabrikssits i ett tyskt team i EM. Plus att han ska köra VM-tävlingen i Tyskland.

I Älmhult får Tom Kristensson stöd av en busslast supporters och partners från Hörby.


Ett intressant inhopp i SM och South Swedish Rally gör Tom Kristensson, Hörby. Normalt tävlar han i EM, men nu vill han mäta sig med motståndet i SM. Foto: Håkan Bercic

Annemo Friberg, presschef