Nyheter

Elias Lundberg åker SSR
Nu drar äntligen grussäsongen igång på riktigt. I helgen är det dags för Rally-SM igen i form av South Swedish Rally nere i Älmhult. Vi åker ner redan på torsdag då jag och David ska skriva noter på några av sträckorna för att sedan köra en "Shakedown" sträcka på kvällen som inte ingår i tävlingen utan bara används som test. Perfekt för mig som knappt testat bilen något på grus i år.

Fredagen börjar vi sedan med notskrivning för att sedan starta tävlingen på kvällen med en kort sträcka som går två gånger. Fredagskvällen kommer att sändas live på webben också! Därefter är det hela 10 sträckor som körs på lördagen innan tävlingen avslutas på torget i Älmhult.

Det ska som vanligt bli sjukt roligt att tävla men denna tävling har jag sett fram emot lite extra. Det på grund av att det är första riktiga grustävlingen för i år med Volvon. Jag tror att bilen kommer att passa bättre på grus än den gjorde på snön i vintras. Så det ska bli riktigt spännande och se hur vi står oss mot alla de andra drygt 30 ekipagen i vår klass. Och framför allt se om vi med bakhjulsdrivet kan vara med och fightas i toppen på riktigt eller inte. Ska också bli lite extra kul att testa hur Yokohamas "ERC"" däck fungerar på Volvon, ett snäpp värre däck än jag åkt på tidigare som troligtvis ske ge oss ännu en bättre chans.

Jag vill också passa på säga ett stort tack till alla ni som hjälper till, litet som stort så betyder det något enormt för mig och hela teamet. Vi skulle inte ens kunna delta i någon av serierna utan allt stöd!

Efter South Swedish Rally blir det sedan väldigt tätt med tävlingar, såhär ser schemat ut i Maj.

11-12: SM, South Swedish Rally, Älmhult.
19: Rally Biltema, Karlstad.
26-27: Sachsen-Rallye, Tyskland Zwickau.
31-2 (Juni): SM Rally Askersund.