Nyheter

Åhlin leder efter dag ett i South Swedish Rally
Kampen i Rally-SM och South Swedish Rally startade inför stor publik på Millebygden utanför Älmhult. Fredrik Åhlin inledde värst och är 4,5 sekunder före Mattias Adielsson.

Det 43:e storrallyt i södra Sverige inleddes på fredagskvällen på motoranläggningen Millebygden Arena där en och samma sträcka på 4000 meter kördes två gånger. Helt utan problem färdades landslagsföraren Fredrik Åhlin, Karlstad. Co-drivern Joakim Sjöberg rabblade noter och Åhlin matade i växlarna i sin Skoda Fabia R5. Efter de två sträckorna leder de med 4,5 sekunder.

Tvåa var inledningsvis Johan Holmberg, Gotlands MF, i en Ford Fiesta R5, men till nattvila är det som väntat göteborgaren Mattias Adielsson som utmanar sin landslagskollega Åhlin i första hand. Holmberg trea inför fortsättning.

En annan som höll för de stora förväntningar när Rally-SM gick över på grusunderlag var Tom Kristensson, SMK Hörby. Redan efter bara knappt en mil av de totalt 12,5 som ska köras leder han med tio sekunder i den Otrimmade tvåhjulsdrivna klassen. Faktum är att han är snabbaste 2WD-bil totalt.

South Swedish Rally fortsätter tidigt i morgon lördag då fyra sträckor ska köras på förmiddagen och ytterligare sex efter lunch. Första bil till slutmålet på torget i Älmhult väntas komma dit 18.15.

Ledare i respektive klass efter etapp 1:
Huvudklassen Trimmat 4WD (R5): Fredrik Åhlin, Karlstad MC, Skoda Fabia R5, 5.29,9.
Övriga 4WD: Tobias Johansson, Ludvika MS, Mitsubishi Evo 9, 5.49,9.
Trimmat 2WD (R3): Kristian Johansson, Kinds MK, VW Golf, 6.03,03.
Otrimmat 2WD (R2): Tom Kristensson, SMK Hörby, Opel Adam, 6.03,8.
JSM Trimmat (R3): Pontus Jakobsson, SMK Nyköping, Toyota Corolla, 6.07,1.
JSM Otrimmat (R2): Jari Liiten, Sandvikens MK, Peugeot 208 R2, 6.07,2.

Annemo Friberg