Nyheter

William Nilsson bäste svensk i Mettet - slutade fyra i RX2-premiären
Trots motgångarna lyckades skåningen William Nilsson gasa hem en fjärdeplats under premiären av RX2 International Series.

- Det har varit en jäkligt tuff helg för mig, men jag blev ändå bäste svensk, säger 18-åringen.

Rallycrossen är återigen igång på internationell mark. Premiär av RX2 International Series (kan ses som ett inofficiellt VM för klassen Supercar Lites) har precis avslutats i belgiska Mettet. För Tomelillapågen blev det en tredjeplats i tävlingen och han ligger efter helgen på delad femteplats i mästerskapet.

- Det har varit en jäkligt tuff helg för mig, men jag blev ändå bäste svensk. Sedan kunde det inte gått bättre för mitt team. JC Raceteknik tog full pott och kom etta, tvåa, trea och fyra i tävlingen. Det tar vi med oss till framtiden, säger Nilsson.

Tävlingen började med problem. Under träningen gick bilen på tre cylindrar och det var därför svårt att få till den rätta farten.

- Teamet kämpade för att lösa felet. Men efter det hade vi svårt att hitta rätt inställningar för mig och banan. För min del gällde det att göra det bästa av situationen och försöka göra så få misstag som möjligt. Att det började regna under söndagen var till min fördel, eftersom det inte krävs lika mycket effekt då och för att jag trivs på underlaget. Jag lyckades knyta ihop säcken och ta mig till semifinal.

I semifinal slutade Nilsson på tredjeplats och han kvalificerade sig därmed till final.

- I finalen hade jag lite otur i starten. Det är en hård första sväng och blir ofta närkontakter där. Vissa hade bättre flyt och kunde ta sig genom klungan utan större smällar, det hade inte riktigt jag. Men jag lyckades komma ut som trea och låg där några varv när bilen framför mig snurrade och jag behövde bromsa. Annars hade det nog räckt till pallen för mig. Men överlag var det en bra tävling och med tanke på allt är jag verkligen nöjd med resultatet.

Nästa tävling blir 26-27 maj när RX2 International Series körs på den berömda Formel 1-banan Silverstone.