Nyheter

Tom och Henrik bröt i ledning i South Swedish Rally
TOM OCH HENRIK BRÖT I LENING I SOUTH SWEDISH RALLY

South Swedish Rally, ingående i SM, inleddes på fredagskvällen med en kort sträcka på 4 km på Millebygden Arena strax norr om Älmhult. Sträckan kördes 2 gånger inför en, i rallysammanhang, storpublik.

Paret inledde starkt och hade efter fredagens sträckor en ledning, i klassen Otrimmat 2 WD, på nästan 10 sekunder före Jonas Bodin Grödinge MK, Man var näst snabbaste ekipage i tvåhjulsdrivna bilar, endast 0,5 sekunder efter ledaren i Trimmat 2 WD, Kristian Johansson från Kinds MK.

-En bra inledning och en bra uppmjukning inför lördagens 10 sträckor på totalt 11 mil på härliga smålandsvägar, säger Tom innan nattuppehållet.

Efter den första loopen på lördagens två första sträckor hade paret utökat sin ledning i klassen till nästan 36 sekunder, men trots detta var Tom inte riktigt nöjd

- Vi har ett tidigt startnummer och det är rullgrus kvar som gör det svårt att köra i rätt linjer, berättar Tom vid servicen

- Jag är inte heller fullt nöjd men inställningarna på bilen, så vi kommer att justera en del inför den andra rundan på samma sträckor, fortsätter Tom.

Men endast ca 300 meter från mål på den nästan 12 km långa SS 5 stannar deras Opel Adam R2, i vad som konstaterades var ett elfel.

- Då gick luften verkligen ur oss, säger Tom.

- Fram till dess att bilen stannade hade vi varit betydligt snabbare i på första rundan på samma sträcka,och de ändringar vi hade gjort på inställningarna fungerade bra, så vi hade en fantastisk känsla i körningen, fortsätter en något besviken Tom.

- Men rally är rally och allt kan hända, det vet vi, så efter några timmar har vi kommit över det och ser framåt igen, säger Tom med ett litet leende.

- Vi hade behövt milen i tävlingstempo, eftersom nästa EM-tävling inte går förrän i början av juli, så nu får vi hem och se om vi kan planera in någon tävling med vår egen bil, för att det inte skall bli för långt uppehåll, avslutar Tom.