Nyheter

VM-föraren Nikolay Gryazin utmanar i Rally Askersund
Ny fight är att vänta när Rally-SM fortsätter i Askersund. Favoriten Mattias Adielsson får hård konkurrens av efteranmälde ryssen Nikolay Gryazin.

Efter tre deltävlingar av totalt sex väntar Rally Askersund på den svenska eliten den 2 juni. Göteborgaren Mattias Adielsson är favorit till segern, då hans landslagskollega och huvudkonkurrent om guldet, värmlänningen Fredrik Åhlin, uteblir.

Men nu är det klart att ryssen Nikolay Gryazin efteranmält sig, och det är en motståndare av hög kaliber. Dessutom kör han en likadan Skoda Fabia R5 som Adielsson.

- Jättekul att Gryazin kommer! Det blir en kamp att se fram emot och en bra måttstock att jämföra sig med, säger Adielsson.

Gryazin tog sin första seger i EM när han vann Rally Liepāja i Lettland i oktober och har också erfarenhet från VM. Den blivande 21-åringen började tävla tidigt och har redan besökt Sverige ett par gånger, senast 2016 då han tvingades bryta i South Swedish Rally.

Bättre gick det när Norska Mästerskapet inleddes med Sigdalsrallyt, för både det och finska Ralliis Sarma vann ryssen totalt tidigare i år.

- Det är fina vägar och arrangemang i Sverige, så jag ser fram emot att få komma tillbaka och tävla, säger ryssen.

Vid sin sida har han Yaroslav Fedorov, medan Andreas Johansson, från Kungsör, sköter notläsningen åt Mattias Adielsson.

Totalt har 59 ekipage anmält sig till Rally Askersund.

Annemo Friberg