Nyheter

William Nilsson sexa i Hell efter punktering
Skånske 18-åringen gick ända till final under helgens deltävling av RX2 International Series på Lånkebanen i Hell.

- Det här är absolut den hårdaste och jämnaste tävlingen i mästerskapet så här långt, säger Nilsson.

Under helgen kördes den tredje deltävlingen av RX2 International Series i norska Hell. Tävlingen lockade hela 24 000 åskådare, vilket är publikrekord för banan. För Tomelillabon William Nilsson, som tävlar för teamet JC Raceteknik, blev det varken "heaven or hell".

- Jag var bra med under helgen, men tiderna har inte varit perfekta. Det här är absolut den hårdaste och jämnaste tävlingen i mästerskapet så här långt. En miss på bara någon tiondel gör lätt att du tappar tre placeringar i det totala. Man har helt enkelt inte råd med att göra ett enda misstag. Min fart var absolut bra, och jag tog en heatseger. Men sedan räckte det inte hela vägen den här gången, säger Nilsson.

William Nilsson slutade sexa i grundomgången och kvalificerade sig till semifinal. Där slutade han trea och startade därmed från finalens sista led. Efter en punktering kom han på sjätteplats i tävlingen och har efter helgen klättrat till åttonde plats i RX2 International Series.

- I finalen körde de snabbaste förarna och jag startade från sista led. Därifrån är det svårt att tampas om pallen. Jag fick en punktering, men den gjorde ärligt inte så jättestor skillnad i resultatet. Nu har vi en helg ledigt, under den tiden ska jag ladda upp inför tävlingarna i både Grenland och Höljes.

Nästa deltävling av RX2 International Series körs 28 juni-1 juli i värmländska Höljes. Men nästa rallycrosstävling för Nilsson blir när RallyX Nordic körs i norska Grenland under midsommarhelgen.