Nyheter

Italien och Rally DI ROMA CAPITALE nästa för Tom och Henrik i junior EM
Tredje deltävlingen i J-EM U27 i rally avgörs till helgen genom Rally Di Roma Capitale i trakterna kring Rom. Tom Kristensson och Henrik Appelskog satsar här på nya poäng i mästerskapet med sin Opel Adam R2 och Opel Junior Rallye Team. Inför tävlingen ligger paret på en sjätteplats, efter att ha brutit på Azorerna, och tagit en fjärde plats på Gran Canaria. Fyra av sex deltävlingar räknas i mästerskapet, så det finns goda möjligheter att klättra i tabellen. Tävlingen innehåller 15 specialsträckor på ca 21 mil, samtliga på asfaltunderlag, den startar på fredag kväll med en kort statssträcka i Rom, och avslutas på söndag kväll.

Som en förberedelse var Tom i förra veckan på Gelleråsen i Karlskoga och finslipade körstilen på asfalt med hjälp av rutinerade racing- och rallyföraren Rickard Göransson.
- Mycket värdefullt, säger Tom.
- Med sin erfarenhet hade han många bra tips, speciellt hur man får farten med sig ur lite tvärare kurvor.

Onsdag och torsdag pågår "reccen" av sträckorna och på fredag kör man en kvalificeringssträcka och shakedown före den ceremoniella starten och den korta stadssträckan i Rom.
- Det är krävande sträckor av skiftande karaktär, en del med grov asfalt och luriga i kanterna, rapporterar Tom i en paus i rekognoseringen och notskrivandet.
- Värmen, uppemot 35 grader, gör att däcken tar stryk. Speciellt sträckan på nästan 3 mil, som körs två gånger på söndagen, kommer att bli ett kraftprov för både bil och besättning.
- Vi satsar på att förbättra vår placering från Gran Canaria, en plats på pallen skulle sitta fint, avslutar Tom innan det är dags att fortsätta "reccen". I klassen kommer tolv ekipage till start, hela toppgänget med Diogo Gago, Portugal, Toms teamkompis letten Martin Sesks, snabbe spanjoren Efren Llarena, som dock bröt på Gran Canaria, och Simon Wagner från Österrike. Tom och Henrik får dessutom sällskap i klassen av ett annat svenskekipage, Sebastian Johansson och Jesper Elfver från Gotland, i en Peugeot 208 R2.

I klassen J-EM U28 deltar även Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg i Skoda Fabia R5. Paret ligger på femte plats i klassen, man körde endast första tävlingen på Azorerna, och stod över Gran Canaria. Tom och Henrik åker sedan direkt från Italien till Tyskland för att köra Rallye Wartburg i Tyska mästerskapet för Opel Junior Rallye Team nästa helg, så det blir intensiva 14 dagar för paret.