Nyheter

Slottssprinten 1300RallyCup
Årets höjdpunkt enligt väldigt många i 1300Rallycup och fler därutöver- 1300RallyCup körde sin sjunde deltävling för året i Katrineholm MK´s Slottsprinten. En riktigt fin tävling som drog igång redan på fredagskvällen med ett litet jippo som innehöll både rallykörning och monstertruck. Cupen ställde upp med två bilar på sprinttävlingen i förmån för våran insamling till Barncancerfonden. Även Katrineholms MK gjorde en jättefin insats för både Barncancerfonden och barndiabetesfonden och skänkte alla intäkter från jippot till välgörenhet, strålande och tummen upp till dom.

Totalt 16 ekipage i 1300RallyCup kom till start där Allbilservice i Eskilstuna var deltävlingens cupsponsor.

På lördagsmorgonen gick starten för den riktiga tävlingen redan kl 09.30 och det gällde att vara på tå direkt, ingen transport utan det starta med ss1 direkt ifrån slottsparken där serviceplatsen och även målgången för ss5 var belagd. I övrigt skulle 5st specialsträckor köras på sammanlagt 26km med ett lunchuppehåll på över timmen halvvägs in i tävlingen.

Ss1

Som sagt, ingen transport ut till första sträckan utan start direkt med specialsträckan. Den unge och riktigt duktiga William Binbach förlorade sekundstriden i förra deltävlingen i Kopparberg, nu ville han annat och var 1,7 sekunder före Ola strömberg på knappa 3km. Marcus Morén som var tillbaka i cupen efter ett uppehåll från i vintras visade att rattrosten var bortpolerad direkt och satte en fjärdetid. Robin Norling har haft lite missflyt under säsongen men nu slog man till med en femtetid 4,4 sekunder efter William i topp

1. William Binbach / Victor Johansson Kolsva MS 1,47,7
2. Ola Strömberg / Brittmarie Ålund Nora MK 1,49,4
3. Robert Andersson / Carl-Gustaf Karlsson Eskilstuna MK 1,50,1 4. Marcus Morén / Krister Morén Kolsva MS 1,50,4
5. Robin Norling / Mathias Sundström SMK Nyköping 1,52,1

Ss2

8,7 km lång och lite större tidsdifferenser men fortfarande väldigt jämnt. William utökar dock sin ledning men Robert Andersson skuggar tätt bakom. Joakim Rydin får in en bättre känsla än på första sträckan och sätter en tredjetid. Trots en ny femtetid och en riktigt bra prestation så här långt kan vi konstatera att det inte riktigt är Robin Norlings år och återigen tvingas man kasta in handduken med motorproblem på transporten efter den här sträckan.

Ola Strömberg fick problem med växellådan inne på sträckan, lyckades dock hanka sig i mål med några färre växlar att välja på, men även han fick ge upp på transporten då även generatorn la av. Kanske lika bra att bocka av två fel på samma tävling så att man kan köra om cupsegern i resterande cuptävlingar. Förövrigt hade Ola med sig tidigare toppåkaren och duktiga suzukimekanikern Jan-Erik Eriksson som service, så under tiden man väntade på att grillfesten skulle dra igång så bytte man både låda och generator och Urzula var redo för race igen innan man ens lastat och börja åka hemåt.

1. William Binbach / Victor Johansson Kolsva MS 5,49,0
2. Robert Andersson / Carl-Gustaf Karlsson Eskilstuna MK 5,53,4
3. Joakim Rydin / Magnus Simensen MK Ramunder 5,57,2
4. Marcus Morén / Krister Morén Kolsva MS 5,58,5
5. Robin Norling / Mathias Sundström SMK Nyköping 6,02,3

Ss3

Sista sträckan innan lunchuppehållet. Fortfarande mycket jämnt men William tar en tredje raka sträckseger och har nu drygat ut ledningen till 9,9 sekunder. Rydin tar över tredjeplatsen från Marcus Morén
1. William Binbach / Victor Johansson Kolsva MS 4,13,7
2. Robert Andersson / Carl-Gustaf Karlsson Eskilstuna MK 4,16,8
3. Joakim Rydin / Magnus Simensen MK Ramunder 4,18,6
4. Marcus Morén / Krister Morén Kolsva MS 4,20,6
5. Andreas Abrahamsson / Tobias Abrahamsson Katrineholms MK 4,27,6

Ss4

Fortsatt William i topp efter ytterligare en sträckseger, Joakim Rydin börjar få upp tempot och tar hand om andraplatsen före Robert.

1. William Binbach / Victor Johansson Kolsva MS 2,59,2
2. Joakim Rydin / Magnus Simensen MK Ramunder 2,59,9
3. Robert Andersson / Carl-Gustaf Karlsson Eskilstuna MK 3,01,0
4. Marcus Morén / Krister Morén Kolsva MS 3,02,3
5. Andreas Abrahamsson / Tobias Abrahamsson Katrineholms MK 3,07,5

Ss5

Dagens sista sträcka och även den kortaste för dagen, den mätte 2,6 km. En spektakulär avslutning med ett stort lyft precis innan man svängde av i ett vägbyte och in mot slottsparken. Joakim har ökat farten under hela dagen och här lyckas man till slut ta en första sträckseger, endast två tiondelar före William som var så när att ta hem en fullpoängare. Flera förare bjöd den stora publiken vid lyftet på lite underhållning och en av dom som laddade värst var Juha Liimatainen med sin Citroen. Juha var även snabbast i c-förarklassen.

1. Joakim Rydin / Magnus Simensen MK Ramunder 1,36,1
2. William Binbach / Victor Johansson Kolsva MS 1,36,3
3. Marcus Morén / Krister Morén Kolsva MS 1,37,2
4. Robert Andersson / Carl-Gustaf Karlsson Eskilstuna MK 1,38,6
5. Anders Nystedt / Björn Wulff Vallentuna MK 1,40,1

Summering

William och Victor tar hem sin andra seger i 1300RallyCup, grymt imponerande fart man fått upp i en snabbt stigande utvecklingskurva. Riktigt nära en fullpoängare men två tiondelar på sista sträckan satte stopp för detta. Men vi lyfter på hatten ändå.

Juha Liimatainen blir snabbaste c-förare 13,2 sekunder för Anton Larsson. En ungdomsåkare, Hugo Johansson kom till start och han ökar farten mer och mer, skulle placera sig bra till i ?stora cupen? om man kollar in tiderna och lyckas även vinna tävlingen i sin ungdomsklass bland vocarna.

Topp 5 i slutresultatet:
1. William Binbach / Victor Johansson Kolsva MS 16,25,9
2. Robert Andersson / Carl-Gustaf Karlsson Eskilstuna MK +14,0
3. Joakim Rydin / Magnus Simensen MK Ramunder +18,3
4. Marcus Morén / Krister Morén Kolsva MS +23,1
5. Andreas Abrahamsson / Tobias Abrahamsson Katrineholms MK +58,4
Vi tackar Katrineholms MK med funktionärer för en fin tävling och för att vi återigen fick komma och köra våran deltävling här. Ett enormt stort tack även till våran tävlingssponsor Allbilservice i Eskilstuna, som gör det möjligt att driva en riktigt bra cup med riktigt häftiga förmåner för medlemmarna. Allbilservice hittar du på vasavägen 1 i Eskilstuna och dom hjälper dig med allt från bilreparation till däckomläggning. https://sv-se.facebook.com/allbilsserviceieskilstuna/