Nyheter

Seger men inte för Tom Kristensson och Henrik Appelskog i Tyskland
Tom Kristensson och Henrik Appelskog tog klassegern med nästan en och en halv minut, och en fin 11:e plats totalt, i sin Opel Adam R2 i helgens Rallye Wartburg i trakterna kring Eisenach i Tyskland. Glädjen blev dock kortvarig, då domarna efter tävlingens avslut på lördagen fråntog paret segern efter en händelse på den sista sträckan på fredagskvällen. Så här förklarar Tom vad som hände:

- Vi har fått ett beslut från domarna gällande en incident på gårdagens mörkersträcka, SS5. En bil som startade före oss kraschade och vi stannade inte vid platsen. Anledningen till detta var att vi passerade i mycket hög hastighet mitt i en sväng. Innan vi ens hunnit reagera hade vi kommit flera hundra meter ifrån platsen. Sträckan var ett så kallat varvlopp där bilarna startar med 10 sekunders mellanrum. Med detta i åtanke hade det varit alldeles för farligt att stanna och börja backa. Beslutet från domarna föll som sådant att vi blir av med segern, dvs resultatet i tävlingen. Vi klandrar ingen för beslutet och vi tänker inte överklaga något. Tilläggas kan att besättningen i bilen som kraschade klarade sig helt utan några skador.

Tävlingen ingick i programmet för tävlingar för Opel Rallye Junior Team. Opel har en stor monteringsanläggning i staden Eisenbach, och tävlingens högkvarter var förlagt till anläggningens område. Tävlingens namn kommer från den medeltida borgen Wartburg, som ligger på en höjd utanför staden. Den ingick i Tyska Mästerskapet, men i detta tävlar inte Tom och Henrik, utan man körde den som en träning och test inför kommande tävlingar i Junior EM. Toms teamkamrat Martin Sesks deltog även, men han tvingades bryta efter en avåkning på SS 7 på lördagen.

- Det blev dock en mycket värdefull genomkörare och test, som ger erfarenheter inför kommande tävlingar, säger Tom.

-Det var varmt även i Tyskland, och på eftermiddagsloopen på lördagen testade vi att köra på de hårdaste asfaltdäcken, men då kom det en häftig åskskur på ett par sträckor, så då blev det en upplevelse med de däcken.

Efter två veckor på hemmaplan blir det en ny intensiv period för Tom och Henrik. Först VM-rallyt, Rally Deutschland den 16-19 augusti, och direkt veckan efter nästa deltävling i Junior EM, Barum Czech Rally Zlín i Tjekien, båda för Opel Junior Rallye Team.