Nyheter

Antons andra seger i Svenska RallyCupen, körde hem Kullingstrofén
Närmare 200 ekipage till start när Svenska RallyCupens tredje deltävling, Kullingstrofén, avgjordes i Herrljunga. Med kommuner, räddningstjänst och markägare hade arrangören Kullings MS jobbat hårt för att köra tävling trots den extrema torkan och brandrisken.

- Vi tvingades för ett par veckor sedan stryka en sträcka, men arbetade ihop för att säkra de tre övriga och kunna köra tävling, allt gick bra och så här efteråt har vi fått mycket positiv respons från de tävlande att vi faktiskt körde tävling trots en kortad bana, säger tävlingsledningen när dagen summeras.

Anton Eriksson, SMK Sundsvall med co-driver Lars Andersson var de som öppnade tävlingen bäst, fortsatte i samma tempo och tog tre sträcksegrar! Dagen igenom var de jagade av Stig Andervang som slutligen var 4,3 sekunder bakom. Tredjeplats tog Jacob Jansson och fjärde till David Dannevall och Fanny Jacobsson, snabbaste B/C-förare.

Fjärdeplats totalt för vinnaren av Trimmat 2wd, här körde Emil Karlsson och Daniel Wall hem sträcksegrarna, vann var sin sträcka och delade tid på den avslutande. Som vinnare med 1,5 sekund stod Emil och Jessica Larsson före Wall när tiderna summerats. Tredjeplats för Fredrik Eriksson med 4,1 sekunder uppåt.

In som vinnare i b-klassen Jimmy Ekström / Emil Wretemark, sträckseger på ss2 och en delat snabbaste tid på avslutningen gav segern 3,5 sekund före Emil Johansson som toppade första sträckan.

Tre sträckvinnare i c-klassen, Linus Månsson snabbast på ss1, Johannes Brolin över andra och Johan Fast tog hem sista. Johan och Anton Jansson hade segern 13 sekunder före Brolin, in som trea Kristoffer Gustavsson.

Renault Alpine och Volvo 262 visade sig snabbast i Appendix K, Vimmerbys Kjell Fransson med sonen Peter i högerstolen tog tre sträcksegrar, vann klassen 8,3 sekunder före Kim Sevius i Volvo, tredjeplats för Jan Hagberg.

En tiondel mellan Emil Andersson och Isac Nordström inför sista sträcka i A/B förare grupp F/VOC, Isac var den som lyckades bäst, gick om och vann tillsammans med co-driver David Arhusiander. Till mål 0,6 sekunds marginal ned till Emil. B-förare Dan Rhodin och Rickard Gustafsson tog platserna bakom i listan.

C-klassen bjöd på tre sträckvinnare och alla sågs efter dagen topp tre i klassen, Johan & Christer Holm, Tim Palmqvist och Emil Karlsson var ordningen till mål, sträcksegrarna tog de i omvänd ordning - endast tiondelar avgjorde segern.

Gullabo RC´s Oscar och Isak Arvidsson tog en sträckseger och Andreas Rosén två i A/B-förare grupp E, Oscar som vinnare med 5,4 sekunder. Femman Mikael Johansson var bäste A-förare. Aningen större seger för Jonas / Bengt-Arne Molin som i Ford Focus tog c-förar segern före Joakim Blansch och Bruno Arvidsson.

I Ungdomsrally var Jacob Johannesson snabbast på ss1, men stukad framvagn stoppade på ss2. Fortsatt var det Tim Lagerstam / Robin Bäckström som tog över och körde hem segern 5,2 sekunder före Emil Friman. Kalle Gustafsson, Oscar Östlund och Marcus Persson följde.