Nyheter

Peter snabbast så länge det höll
Peter snabbast så länge det höll
- Motorhaveri i Q2 för Peter, medan Daniel kämpade med den tuffa banan.

Den fjärde deltävlingen av Rally X Nordic är till ända. Det var ingen lätt match för Hedströms Motorsport, när Peter Hedströms motor lade av i andra omgången. Daniel Thorén gjorde en jämn och stabil insats på den svårkörda Nysum-banan på Jylland.

Efter en första träning av flumeride-typ på lördagskvällen, blixtrade Peter Hedström till direkt på den upptorkade Nysumbanan, under söndagens inledande träning.

- Allt stämde och jag hade en fin känsla i bilen, banan är förartekniskt krävande och det gäller att ha ballar av stål här, säger Peter Hedström. Peter satte andra tid efter Bryntesson och fortsatte av bara farten i första kvalomgången, där han fick till en perfekt start.

- Jag ryckte starten från yttern, gick loss och satte bästa tid i omgången. Peter fick direkt en fin känsla i bilen. Den andra kvalomgången såg ut att bli som den första. Han ledde stort i sitt heat, men vid ingången till alternativspåret hände något.

- Motorn blev helt orkeslös, gick sämre än en moped, säger Peter Hedström. Något hände med motorns oljetryck och nu var det brådis i teamet. Den gamla motorn skulle ur och en reservmotor skulle monteras innan tredje omgången.

- Vi snubblade på mållinjen med motorbytet, en gänga till en skruv skar och vi var fyra minuter för sena, berättar Hedström.

Daniel Thorén säkrade en fjärde startposition efter en stabil kvalinsats där han brottades med den tuffa och förarteknisk krävande banan. Efter att ha missat Q3 fick Peter start från tredje led i sin semi.
- Jag fick en dålig start i regnet som kom till semin och redan på andra varvet gick en drivaxel, berättar Hedström. Daniel var närmare en finalkörning, då han så när hann ifatt Philip Gehrman i sin semi.

Nu väntar en genomgång av bilarna för teamet och direkt iväg på test under slutet av veckan. Allt för att vara väl förberedda för nästa deltävling i RX Nordic om två veckor i Finland.
- Det var första tävlingen utanför final, nu har vi haft vår skittävling, blickar nu framåt igen mot finalkörningar som avslutning på säsongen, avslutar Peter Hedström.

Resultat RallyX Nordic, Nysum, deltävling 4, 2018-08-12
Ulrik Linnemann, DEN, VW Polo.
Oliver Eriksson, SWE, Ford Fiesta.
Philip Gehrman, SWE, VW Beetle.
Thomas Bryntesson, NOR, Ford Fiesta.
Oliver Solberg, SWE-LAF, Citroen DS3
Ola Fröshaug, NOR, Ford Fiesta
Andreas Carlsson, SWE, Renault Clio.
Daniel Thorén, SWE, VW Polo.
Dennis Romer, DEN,
10.Peter Hedström, SWE, VW Polo.
11.Stene Johansen, NOR, Renault Clio.

Ställning RallyX Nordic efter fyra av sex deltävlingar.
1. Thomas Bryntesson, NOR, Ford Fiesta, 96
2. Oliver Solberg, SWE-LAF, Citroen DS3, 96
3. Oliver Eriksson, SWE, Ford Fiesta, 86
4. Ola Fröshaug, NOR, Ford Fiesta, 67
5. Peter Hedström, SWE, VW Polo, 66
6. Philip Gehrman, SWE, VW Beetle, 55
7. Andreas Carlsson, SWE, Renault Clio, 54
8. Daniel Thorén, SWE, VW Polo, 47
9. Lukas Walfridson, SWE, Renault Clio, 43
10. Mats Öhman, SWE, Ford Fiesta, 41


Anders Ekström