Nyheter

Rallyjunioren Liiten på väg att bli stor
Vinner Jari Liiten JSM för Otrimmat bilar i helgen blir det hans femte raka seger. Då är guldet hans och han har blivit stor i rally!Sandvikens förare har vänt en mörkersäsong ifjol med motorhavarier i parti och minut samt en rejäl rullning till fullkomlig succé. För den här gången har hans rödsvarta Peugeot 208 R2 skött sig perfekt. Samspelet i bilen med rutinerade co-drivern Mikael Kjellgren, från Hjo, har varit det bästa. Samtliga fyra deltävlingar i Rally-SM så här långt har de vunnit i klassen JSM Otrimmat 2WD.

I helgen väntar den femte, EC Snapphanerallyt i Hässleholm, och fortsätter de i samma ursinniga tempo är guldet deras, redan innan finalen i Linköping.
- Utgångsläget är onekligen det bästa, men i rally kan allt hända och vi har ett par riktigt tuffa konkurrenter i fältet, säger Jari ödmjukt.

24-åringen toppar JSM-tabellen med 125,5 poäng. Tvåan Eddie Lundqvist, även han från Sandvikens MK men i en Ford Fiesta R2, har 75 poäng. Bronsplatsen håller Victor Karlsson, Vimmerby MS.
- Självklart går vi för seger både nu och senare i Linköping. Lika bra att fortsätta i vårt tempo och inte ändra någonting, fortsätter Liiten.

Som är på väg att växa till sig rejält i Rally-SM.

EC Snapphanerallyt startar på fredag kväll med ett kortare publikprov på Garnisonen, precis i utkanten av Hässleholm. Under lördagen körs ytterligare sex sträckor och sammanlagt ska de 77 anmälda köra nio mil i högsta möjliga tempo.

Förhandsfavoriter i respektive klass:
Huvudklassen Trimmat 4WD: Martin Berglund/Joakim Gevert, SMK Gävle, Skoda Fabia R5.
4WD Övriga: Tobias Johansson/Bo Holmstrand, Ludvika MS, Mitsubishi Evo 9.
Trimmat 2WD: Kristian Johansson/Fredrik Livh, Kinds MK, VW Golf IV KitCar.
Otrimmat 2WD: Jonas Bodin/Madelene Buskas, Grödinge MK, Peugeot 208 R2.
JSM Trimmat: Pontus Lönnström/Richard Svensson, Nora MK, Volvo 940.
JSM Otrimmat: Jari Liiten/Mikael Kjellgren, Sandvikens MK, Peugeot 208 R2.

Annemo Friberg