Nyheter

Mattias Adielsson går för seger i Rally-SM
Hässleholm och EC Snapphanerallyt till helgen är den näst sista deltävlingen av årets Rally-SM. Mattias Adielsson och Andreas Johansson ligger på delad tredje plats inför avslutningen och har avgörandet i egna händer.

Pontus Tidemand Racings Skoda Fabia R5 är bilen som ska hjälpa grabbarna till seger i Hässleholm.

- Vi är otroligt laddade och fokuserade inför helgen. Chansen finns att vinna ett SM-Guld och den ska vi försöka att ta, säger Mattias Adielsson.

EC Snapphanerallyt startar med en publiksträcka, som körs två gånger på fredag. Asfalt, smågatsten och betong är underlaget under fredagen. Andra etappens sex specialsträckor som avgörs under lördagen är snabba fina grussträckor runt Hässleholm. Totalt ska tio mil specialsträckor avverkas.

- Förutsättningarna är väldigt enkla, vi behöver vinna EC Snapphanerallyt för att ha en chans på guld. Det kommer verkligen inte bli lätt, det är många snabba chaufförer med. Jag fick möjligheten att köra karting i helgen med Radne Motor och jag hoppas att jag kommer ha nytta av det i helgen. Karting är väldigt intensivt och det gäller att vara på hugget direkt. Jag tror att det kan behövas att vara på hugget direkt i EC Snapphanerallyt så uppladdningen är perfekt, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson