Nyheter

Mästarna klara i otrimmade rallyklasserna i Rally SM
Gulden i de otrimmade klasserna i Rally-SM säkrades i helgen i Hässleholm. Jonas Bodin och Madelene Buskas har ointagliga poäng i seniorklassen och Jari Liiten/Mikael Kjellgren i JSM.

Finalen körs om tre veckor i Linköping, men redan nu kan en kvartett titulera sig svenska mästare i Rally. I Otrimmat 2WD hade Grödinges Jonas Bodin, med co-driver Madelene Buskas från Gotlands MF, ett starkt övertag inför EC Snapphanerallyt. Något de förvaltade väl genom att köra upp på rampen som tvåa i klassen efter Emrik Smedberg, Wäxjö MS.
- Det är klart att vi siktade på att säkra guldet redan nu, och det känns fantastiskt att det gick så bra idag, säger Jonas som kör en Peugeot 208 R2.

En likadan Peugeot 208 R2 rattar Sandvikens junior Jari Liiten. 24-åringen har dominerat JSM Otrimmat med fyra raka segrar. Men i Hässleholm fick han för första gången problem. På fjärde specialsträckan körde han punktering och utan luft i däcket gled ekipaget ner i ett dike. Där blev bilen liggande på sidan.
- Avåkningen var inte besvärlig i sig. Det jobbiga var att det fanns inte en åskådare i närheten, berättar Jari. Varpå han och co-driver Mikael Kjellgren, Hjo MK, fick kliva ur och på egen hand välta tillbaka bilen på hjulen. En manöver som tog sin grundliga tid och duon blev tvärsist den här gången. Men de knep tre av power stage-poängen på sista specialsträckan.
- Vi har räknat så kulramen är het! Men det räcker, guldet är vårt, säger Mikael. Och Jari tillägger:
- Det var nervöst där ett tag men nu känns det bara jätteroligt! Så får vi försöka avsluta lite snyggare i Linköping?

Resterande fyra klasser är fortfarande öppna och avgörs först i East Sweden Rally i Linköping den 7-8 september.