Nyheter

Mattias Adielsson trea i EC Snapphanerallyt
Göteborgaren Mattias Adielsson och Andreas Johansson kom på tredje plats i årets näst sista deltävling av Rally-SM. Det började med ledning efter fredagen och efter lite bekymmer på lördagsmorgonen gick det riktigt bra på eftermiddagen.

- Det var en mycket tuff tävling för oss det här, säger Mattias Adielsson.

Adielsson ledde tävlingen efter fredagens första etapp och hade ett perfekt utgångsläge inför lördagen sex specialsträckor. Redan i början på den första sträckan kände Adielsson att något inte riktigt stämde i körningen. Felet kvarstod till servicen vid lunch och Mattias förklarar.

- Jag kände direkt efter några svängar att bilen betedde sig lite konstigt, den sladdade och for över hela vägen. Helt omöjligt att kunna hänga med i tempot som de andra satte upp. Vi kunde konstatera att framdiffen inte riktigt fungerade som den skulle och att bilen drev mest på bakhjulen, många sladdar blev det. Teamet gjorde sedan ett fantastiskt arbete på servicen och bytte diffen så under eftermiddagen hängde vi med i de andras tempo. Jag blir mer och mer imponerad av teamet Pontus Tidemand Racing, de är snabba med och fixa eventuella fel som dyker upp och har även förmågan att stötta och peppa mig och Andreas när det går lite tungt.

Nu väntar finalen av årets Rally SM, East Sweden Rally i Linköping 7-8 september. Chansen finns fortfarande till SM Guld men vägen dit är lite längre nu.

- Det blir tufft och vi har inte avgörandet i våra händer, men vi ska gör vårt yttersta och i rally kan allt hända, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat EC Snapphanerallyt:
1. Johan Holmberg Gotlands MF 4,42,8
2. Martin Berglund SMK Gävle +17,3s
3. Mattias Adielsson Göteborgs MF +42,8s

Rally SM 5 av 6 deltävlingar:
1. Martin Berglund SMK Gävle 95p
2. Johan Holmberg Gotlands MF 91p
3. Fredrik Åhlin Värmlands KC 83,5p
4. Mattias Adielsson Göteborgs MF 80p


Urban Andersson