Nyheter

Tung helg i Frankrike - Krasch i Q2 och elfel under söndagen sinkade Peter
Peter Hedström och teamet kan nu blicka tillbaks på en tung helg i Frankrike. I stället för stolpe in och fina poäng i jakten på EM-medalj, var det hela tiden stolpe ut i årets näst sista Euro RX-deltävling på fransk Loheac-banan.

Peter Hedström fick en flygande start på årets franska VM-deltävling och känslan var att det kunde gå vägen. Ambitionen var att lägga grunden till en EM-medalj genom goda resultat med från Frankrike denna helg. Hedström tog rygg på hemmaföraren Cyril Raymond över mållinjen i sitt heat och satte åttonde tid i Q1.
- Vi fick en skaplig lottning i Q1, fjärde heatet av sex och banan här i Frankrike blir alltid supersnabb mot slutet av kvalen, så sista heatet är alltid snabbast, berättar Peter Hedström. Teamkollegan Csucsu åkte på tidsbestraffning efter en kollision på banan i Q1 och fick därmed automatiskt ett tidigt heat i omgången efter.

Men i Q2 började problemen, Peter fick en smäll, knäckte ett styrstag. Med noll poäng i omgången och demolerad bil, blev det en hel del att göra för teamets flinka tekniker.
- Vi var piskade att få till en bra tredje omgång och jag vill ge en stor eloge till teamet för deras insats under kvällen och natten, fortsätter Hedström.

Tredje kvalomgången såg ut att gå vägen för Peter, som fick till en bra start och hade bra tid på gång, när motorn tvärdör innan mål.
- Den bara stannade, jag rullade visserligen i mål, men fick en kass tid, berättar Peter.

Teamets motortekniker kopplade upp dator, gick igenom elsystem och bytte komponenter i jakten på felet innan fjärde kvalet.
- Semifinal var redan kört, men vi rullade ut för att kolla upp bilen i fjärde kvalet, säger Peter Hedström.

Tyvärr blev Q4 likt Q3, bilen dör och går sen att starta upp igen efter en stund.

Den tunga helgen i Frankrike innebar också tabellras, från fjärde plats till sjunde, dock på samma poäng som sexan Jean-Baptiste Duborg. Csucsu fick inte heller han med sig någon poäng från Frankrike.

- Det är bara att bryta ihop och komma igen, EM-medaljen är det kört med, nu åker vi hem och river ner bilen i jakt på felet, sen kommer jag stark tillbaks i Riga och ska kriga tillbaka mot fjärdeplatsen i EM, avslutar Peter Hedström.

Anders Ekström