Nyheter

SM-Silver till Tom Kristensson och Henrik Appleskog efter finalen i East Swedden Rally
Genom seger i sista deltävlingen i Rally SM i samband med East Sweden Rally, med start och mål i Linköping, bärgade Tom Kristensson, SMK Hörby och codriver Henrik Appelskog, Ötergyllens RC silvermedaljen i klassen Otrimmat 2 WD R2. Paret har endast kört tre av sex deltävlingar, varav man fick bryta South Swedish Rally på grund av ett elfel. I de övriga två har man tagit klassegern med bred marginal, full powerstage poäng, och jokerpoäng i sista deltävlingen, vilket alltså räckte till en silverplats. Medaljen var Toms andra SM-medalj för året, då han tidigare i sommar tog brons i Sprint SM i rally. För Henrik var det den femte SM-medaljen, då han sen tidigare har 2 guld och 2 silver med andra förare.

- Vi tänkte inte så mycket på medaljer då vi startade tävlingen, säger Tom, utan vi körde för att få grusträning inför nästa EM-tävling för ADAC Opel Rallye Junior Team i Polen om 14 dagar.

- Men en bit i i tävlingen insåg vi att vi hade chansen på en silvermedalj och då körde vi för det, berättar en mycket nöjd Tom.

- Allt stämde verkligen bra redan från början, och när värste konkurrenten, norrmannen och EM kollegan Sindre Furuseth i en identisk Opel Adam R2, körde punktering, blev marginalen stor till näste man.

- Vi ledde då med 11 sekunder över honom och kände att vi hade greppet, så det skulle nog gått vägen ändå.

För Henrik, boende i Motala, var det ett sällsynt besök på hemmaplan.

- Verkligen skoj att att få visa upp sig för hemmapubliken och alla fans här, det är inte ofta nu, när vi senaste året tävlade i Tyskland och i år mest har farit runt i Europa, säger Henrik med ett leende.

- Att det sedan gick så bra som det gjorde, och ytterligare en SM-medalj i samlingen, är ju bara en bonus!