Nyheter

Sydligaste deltävlingen för 1300 RallyCupåkarna
Endast nio stycken Cupåkare plus en ungdomsåkare dristar sig att åka hela vägen ner till Blekinge för att ta sig an de krokiga -och Sukkavänliga- vägarna runt Karlshamn och Olofström. Skälen är faktiskt många varför så många avstår.

Sommarens torka gjorde ju att en hel del rallyn ställdes in eller flyttades. Vi i Cupen är väldigt glada att Blekingearrangörerna släppte in oss i sista stund så vår kalender kunde hållas komplett. Men det betyder nu att det ska köras TRE rallyn på TVÅ veckor!! Helgen efter åker vi nämligen i Värmländska Kil för att veckan efter köra final i Rikspokalen. Tufft vad gäller ekonomi och tid alltså. Då prioriterar många att avstå den där längre resan. Detta trots att Cupen bjuder på anmälningsavgiften!

Ett tydligt tecken på att ekonomin spelar en mycket stor roll för oss rallyamatörer som betalar det mesta ur egen plånbok. Eftersom sju av kalenderns elva deltävlingar räknas så kan faktiskt vissa välja bort denna tävling utan att förlora något.

Start och målplats är i Karlshamn medan serviceuppehållet ligger i Olofström. Arton mil totalt skall avverkas varav fyra st SS på totalt 43 km betyder sträcklängder på i snitt över milen! Favoriter är 2017 års mästare Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson samt mycket duktiga juniorerna William Binbach/Victor Johansson. De kommer närmast jagas av otursförföljda men snabba Joacim Rydin/Magnus Simensen samt oldboyen Ola Strömberg. Den här gången med erfarne Jörgen Norman som co-driver.

Gänget startar efter ca fyrtiotalet övriga A-förare i den ordning som tabellen ser ut just idag. Hur tabellen ser ut på lördag kväll återstår att se. Men de som åker till Blekinge ser verkligen fram emot spännande och utslagsgivande vägar. Kanske är det så att de får känna på några av nästa års SM-sträckor. Stort tack till SSRC, Olofströms MK och Asarums MS som ordnat så vi kan åka. Rallyradion RallyLive kommer att sända från tävlingen. Leta upp SBF Play i Din telefon eller dator.

Liveresultat hittar ni på: www.resultatservice.com

www.1300rallycup.se ?Mycket rally för pengarna?