Nyheter

RALLY POLEN, Femte deltävlingen i EM för Tom och Henrik
Med start på fredag kväll och målgång på söndag kväll avgörs den femte deltävlingen av sex i Junior EM i samband med legendariska Rally Polen. Tävlingens huvudort är Mikolajki i sjödistriktet i nordöstra Polen och de 15 specialsträckorna på nästan 22 mil är belägna nordost och öster om huvudorten och med en superspecial i Mikolajki. Tävlingen gör i år comeback i EM efter att de senaste fyra åren ingått i VM, så det är en tävling med hög status.

Efter fyra tävlingar på asfaltunderlag är det nu dags för grus. Sträckorna är överlag snabba, men samtidigt smala och "tricky" som förarna uttrycker det. Vissa sträckor består till stor del av sand och dessa blir fort spåriga.

Tom Kristensson och Henrik Appelskog ligger inför tävlingen på andra plats i EM, 59 poäng efter teamkollegan i ADAC Opel Rallye Junior Team, Martins Sesks från Lettland. Dock har Sesks poäng från fyra deltävlingar mot Toms och Henriks tre, eftersom man nollade i första deltävlingen på Azorerna. I slutställningen räknas fyra av sex tävlingar. Bäst utgångsläge har nog Sesks efter tre segrar och att sista tävlingen är hans hemmatävling Rally Liepaja.

Tom och Henrik genrepade på grus med en stabil klasseger i SM-tävlingen East Sweden Rally för knappt 14 dagar sedan.

- Tävlingen gav oss en perfekt möjlighet att få till en bra känsla på grus efter alla asfaltävlingar, säger Tom.

- Rally Polen ser ut att bli en verkligt utmanande tävling, men vi ser fram emot att tackla sträckorna med vår Opel Adam R2.

- Vårt mål för helgen är att göra bästa möjliga insats med vårt fantastiska team, och njuta av ännu en stor upplevelse och tävling i Junior-EM, säger Tom i ett uttalande på ERC:s hemsida.

Tom och Henrik får i tävlingen sällskap med ett annat svenskekipage, Sebastian Johansson och Jesper Elfver med sin Peugeot 208 R2. Ett starkt kort till en topplacering är finländaren Miika Hokkanen som säkert kommer att känna sig hemma då vägarna till stor del liknar de i Finland. Dock kommer inte snabbe norrmannen Sindre Furuseth till start, han har varit med i toppstriden i tidigare tävlingar men tyvärr tvingats bryta.