Nyheter

Final i Rally EM 2018 för Tom Kristensson och Henrik Appelskog
I helgen körs sista deltävlingen i Europamästerskapet i rally, Rally Liepaja i Lettland. Inför finalen ligger Tom och Henrik på andra plats i Junior EM U27 före spanjoren Efrén Llarena . Redan klar segrare är Toms teamkamrat i ADAC Opel Rallye Junior Team, letten Mãrtins Sesks. Mãrtins är från Liepaja, där för övrigt hans pappa är borgmästare, så han kan njuta av att köra för sina hemmafans, men kör säkert för seger i tävlingen ändå.

- Vi har naturligtvis en fin känsla efter vår seger i Polen i förra tävlingen, säger Tom.
- Dessutom vann vi klassen förra året här, då vi gjorde debut i en EM-tävling för AUDEX-teamet.
- Vi är motiverade och vet att vi kan göra bra resultat här, och vi har under året fått så mycket mer erfarenhet i vår Opel Adam R2, fortsätter Tom
- Vi kommer att njuta av sista tävlingen för säsongen för Opel Motorsport och alla de fantastiska personerna i ADAC Opel Rallye Junior Team.
- Men det blir tufft som i alla EM-tävlingarna, grusvägarna här i Lettland är snabba och utmanande, så minsta lilla misstag kan bli ödesdigert. Vi skall kämpa för att behålla den andraplats i EM, som vi har nu, avslutar Tom.

Tävlingen startar med en så kallad Ceremoniell start i centrala Liepaja på fredag kväll. På lördag körs 6 specialsträckor på på totalt 110 km, på söndag ytterligare 6 specialsträckor på totalt 94 km, och målgång är i Liepaja vid 18-tiden på söndag kväll.

I klassen ERC3 ligger även Tom tvåa och i ERC3 Codrivers innehar Henrik även en andra plats. ADAC Opel Rallye Junior Junior Team har stor möjlighet att ta storslam, då man även leder EM för Team och även ERC Nations Cup inför sista deltävlingen.

Med Mãrtins Sesks seger är det fjärde året i sträck som ADAC Opel Junior Team vinner Junior EM. En av segrarna för teamet är årets juniorvärldsmästare i rally, svensken Emil Bergkvist, som vann 2015.