Nyheter

Marknadsnatta, kylig säsongsfinal i Svenska RallyCupen.
Arrangerande Västra Östergötlands MK möttes på delar av tävlingsområdet av snö när lördagsmorgonens arbete inför Marknadsnatta drog igång. Tävlingen med 205 startande var stor säsongsfinal för Svenska RallyCupen där priser om över en kvarts miljon stod på spel!

Fem sträckor där Johan Holmberg tog första sträcksegern, en snurrning på ss2 gav tidstapp där istället Jacob Jansson var snabbast och tog upp ledningen.
Jacob och Stefan Gustavsson ökade upp marginalen på ss3 och höll jämt tempo dagen ut till seger. Jari Saarinen tappade tid med punktering på ss1, var snabbast på ss3 och avslutade klart snabbast på ss5. Bonuspoäng för detta var nära att räcka långt för slutlige tvåan. Dagens fyra, Anton Eriksson, klarade cupsegern i Svenska RallyCupen tre poäng före Saarinen.

David Dannevall och Mikael Hallqvist bröt båda finalen i B/C klassen, behöll samma ordning i tabellen.

Lars Engström och Emil Karlsson delade ledingen i A-förarnas trimmade 2wd klass på ss1, Emil och co-driver Jessica Larsson tog över ledningen på ss2 och höll den dagen ut. Segern innebar 1:a plats i Svenska RallyCupen före tävlingens trea Fredrik Eriksson. Andraplats i tävlingen tog Niklas Hägg i VW Golf MK4 KitCar.

Sjunde plats totalt, snabbast med tvåhjulsdriven bil var Thomas Bryntesson, EM/VM rutinerad i rallycross. Thomas och Johan Mattsson vann b-klassen 8,4 sekunder före Pontus Florin, in som trea Emil Johansson med sekunden uppåt. I tabellen kunde Florin plocka segern före Jimmy Ekström.

Sent i startfältet och delvis tävlande i mörker gav inga besvär för c-förare Adrian Ring, med Johan Johansson i högerstolen var tempot högt. Tillhörde de snabbaste 2wd bilarna totalt under dagen, vinner klassen stort före Kim Petersson. Johannes Brolin var klar cupmästare, upp som tvåa Jonas Björk.

Jan Åhlander / Anders Lind skruvade upp tempot under dagen i Appendix K, tog segern i finalen före klare mästaren Arne Bäckström. Fyra i tävling och tvåa i cupen ses Björn Ask.

Tobias & Anders Isaksson körde förbi Rickard Gustafsson på sista sträckan om seger i tävlingen, klare cupmästaren i VOC/grupp F bland A/B-förarna Isac Nordström slutade trea. Placeringarna kastades om i tabellen där Andreas Hulström slutar tvåa, Rickard trea och Joakim Ellner Landberg fyra.

Tider för fjärdeplats i A/B tog Linus Harling / Viktoria Johansson hem c-klassen, segern 26 sekunder till Johan Holm, liknande marginal till trean Magnus Lindqvist. Tim Palmqvist klar cupmästare, Holm andraplats i cupen

För grupp E körde Andreas Rosén / Linus Isaksson snabbast, inte bara A/B klassen i tävlingen utan också segern i Svenska RallyCupen. För tävlingen 46 sekunder till Tobias Söderholm, i tabellen Alexander Broberg som tvåa.

Niklas Ahlberg körde snabbast som c-förare, seger 1,5 sekund före Sebastian Dahl som plockade in tid på sista sträckan. Tredjeplats tog Nicklas Johansson vilket gav samma plats i totala grupp E tabellen.

I Ungdomsrally var det stenhård kamp, först ut på vägarna, klarade förhållandena bäst gjorde Kalle Gustafsson, till mål 9,5 sekund före Oscar Östlund. Tredjeplats för Isak Arvidsson före Isak Vikman och Tim Lagerstam.

I tabellen var klassen den hetaste, sex poäng mellan de fyra främsta efter sex deltävlingar. Lagerstam vinner före Östlund, Vikman och Gustafsson.