Nyheter

Halkig rallyfinal i Skänninge
Det blev en halkig final när Svenska rallycupen avgjordes i södra östgöta- skogarna runt Ulrika. Arrangören Västra Östergötlands MK hade lagt banan åt det hållet i år.

Årets Elektrikerna Marknadsnatta av gjordes på fem sträckor av växlande karaktär.

Den som lyckades bäst i tävlingen blev Jacob Jansson/Stefan Gustavsson Siak med med sin Mitsubishi. De var tio sekunder före Mjölbys Jari Saarinen/ John Stigh som hade otur att drabbas av två punkteringar. Humöret nere på noll men de gav sig inte utan laddade vidare var andraplatsen bärgad i både tävling o i cupen. Den vanns av norr- länningen Anton Eriksson som slutade femma i Marknadsnatta.
Trea i tävlingen slutade Johan Holmberg/Henrik Appelskog.

I den tvåhjulsdrivna klassen var Emil Karlsson Hällefors värst och segrade i A klassen. Om andraplatsen var det väldigt hårt. Två tiondelar skiljde mellan tvåan och fyran.

Niklas Hägg/Toni Sundqwist var den som knep andraplatsen o trea blev märkeskollegan i VW Fredrik Eriksson Missade prispallen gjorde Simon Johan- sson/Fredrik Peterson med en tiondel.

Norrmannen Thomas Bryntesson visade sin snabbhet och vann B2wd före den slutlige segraren i B cupen Pontus Flodin Eskilstuna. Arrangörsklubbens Jimmy Ekström hade chansen att kunna vinna cupen. Han drabbades av två punktåringar och slutade som hemma i tävlingen men tvåa i cupen 3 poäng efter. En som kommer att göra sig gällande framöver är Linköpings Adrian Ring som slutade 11 totalt och vann C2wd med en och halv minut.

Thomas Godhe