Nyheter

Avslutning av 2018 och målsättning inför 2019 för Tom Kristensson Motorsport
Den framgångsrika säsongen för Tom Kristensson, SMK Hörby, och codriver Henrik Appelskog, Östergyllens RC, med bl.a. en andra plats i Europamästerskapet för Juniorer U27 och i EM-klassen ERC3 är inne i sin avslutning.

I måndags kväll var det stor prisutdelning för Europamästerskapet i Paris, arrangerat av promotorn Eurosport, med ett 150-tal gäster. Den festliga tillställningen ägde rum på en kryssningsbåt på floden Seine.

Förutom att det var en stor kväll för Tom och Henrik, var det även en stor kväll för deras team, tyska ADAC Opel Rallye Junior Team, som fick ta emot pris för segern i såväl Teammästerskapet som Nationsmästerskapet. Teamet tog även segern i Junior-EM U27 genom Toms teamkamrat, letten Mãrtin Sesks med codriver Renãrs Francis.

- En fantastisk trevlig kväll och kronan på verket för slitet under året, säger en glad och nöjd Tom från Paris.

- Vi hann även med lite turistande och besökte platserna man skall i Paris, Triumfbågen, Louvren och en tur upp i Eiffeltornet.

Till helgen blir det mer festligheter, då det är avslutning med Opel teamet i Tyskland.

Innan dess blir det en tur i veckan till Krakow i Polen och ett besök hos M-Sport Polen. Då blir det bl.a. test av Ford Fiesta R2, den enhetsbil som man tävlar med i Junior VM, J-WRC, och som tillhandahålls av M-Sport Polen.

- Det är inte någon hemlighet att min målsättning för 2019 är att tävla i J-WRC, säger Tom.

- Vägen dit är dock både lång och krokig för att få ihop budgeten. Jag lägger ner i stort sett all min vakna tid utanför jobbet i jakten på sponsorer, så jag hoppas verkligen att det går i lås för att ta nästa steg i karriären, säger Tom, när han gör en snabbvisit hemma i Hörby.

- Vi har dessutom gjort en film som berättar om vägen från när jag började tävla i Volvo Original 2010, utan någon annan målsättning än att sladda och ha kul. Hur jag sedan, bl.a. med hjälp av min "mentor" Christer "Krabba" Håkansson, ändrade inställning till tävlandet och även livsstil, till en tydlig målsättning, som har gjort att jag är där jag är idag.

- Jag kommer att använda filmen i mina föreläsningar om hur man kan förändra genom att sätta upp mål och att få en drivkraft att nå dem, avslutar Tom. J-WRC avgörs i fem av deltävlingarna i WRC: Rally Sweden, Tour de Corse på Korsika, Rally Italia Sardegna, Rally Finland och Wales Rally GB.